USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Раді пропонують зменшити пенсійний вік для багатодітних матерів

3 Листопада 2016 11:47
У Верховній Раді зареєстрований законопроект, в якому пропонується надати право дострокового виходу на пенсію жінкам, які народили та виховали трьох і більше дітей.

Проект закону № 5343 про внесення відповідних змін до закону України «Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування» підготували народні депутати з УКРОПу Тарас Батенко, Ірина Констанкевич, Валентин Дідич, Олександр Шевченко, Олександр Дубінін, Віталій Купрій, Андрій Денисенко та Віктор Шевченко, - повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

В разі його ухвалення багатодітні жінки матимуть право на призначення дострокової пенсії за віком після досягнення 55 років та за наявності не менше 20 років страхового стажу.

«Наша ініціатива має соціальний характер. Ми хочемо, щоб суспільство звернуло увагу на жінок, які народили та виховали трьох і більше дітей. Нині потрібно підтримати інститут сім’ї, роль жінки-матері. Крім того, ці жінки часто поєднують сім’ю та роботу, тому заслуговують на право раніше вийти на відпочинок», – пояснила Ірина Констанкевич. Нардеп додала, що запровадження цієї норми буде додатковим стимулом для жінок народжувати дітей.

Відповідно до тексту законопроекту, норма про достроковий вихід на пенсію не поширюватиметься на жінок, які ухиляються від виконання своїх обов'язків з виховання дитини чи позбавлені батьківських прав, жорстоко поводяться з дітьми, вдаються до їхньої експлуатації, страждають на хронічний алкоголізм чи наркоманію, мають непогашену судимість за вчинення умисного злочину. Не зменшуватимуть пенсійний вік також матерям, чиї діти вчинили умисний злочин.

«Ми будемо доносити нашу позицію до колег з парламенту. І сподіваємося, що здоровий глузд та знання реального стану справ у суспільстві візьмуть гору», – сказала Ірина Констанкевич.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus