USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Романюк призначає людей на догоду «партійним босам»?

22 Березня 2011 12:59
Нових посадовців Луцької міської рали призначали не без протекції та засобів впливу зі сторони окремих партійних «босів».

Про це йдеться у аналітичному підсумку подій тижня експертів Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу.

Нагадаємо, у Луцькій міській раді минулого тижня відбувся конкурс на заміщення чотирьох вакантних посад. Начальником відділу розвитку туризму управління міжнародного співробітництва та туризму Луцької міської ради призначили депутата міськради Наталію Бунду, заступником директора департаменту соціальної політики – Олега Главацького, спеціалістом департаменту соціальної політики – невістку депутата Анатолія Бірюкова Ірину Бірюкову, а начальником . відділу транспорту та зв’язку управління економіки - Юрія Віскунова.

Подія на перший погляд не топова, втім варта уваги зі сторони експертів. В першу чергу, мова йде про зміну практики призначення на керівні посади осіб шляхом проведення конкурсу, - зазначають експерти ЦПАВК.

Нагадаємо, що раніше відповідні призначення на посади начальників управлінь та відділів здійснювались міським головою Миколою Романюком без відповідних конкурсів шляхом переведення з посади радника на іншу посаду в «мерії».

По-друге, конкурс на заміщення посад викликає окремі зауваження щодо дотримання термінів та процедури його проведення. Так, наприклад, посада начальника відділу транспорту та зв'язку управління економіки стала вакантною всього лиш за п'ять днів до конкурсу - колишнього начальника Олександра Середу звільнили 10 березня через помилку у документації про конкурс на перевезення пасажирів. Тож дивує дуже вже короткі терміни конкурсу на цю посаду, - кажуть експерти.

Проведення конкурсу свідчить про подальшу розстановку міським головою кадрів середньої ланки у «мерії».

Варто також зауважити, що окремі з новопризначених службовців не мають відповідного стажу роботи в державних органах чи органах місцевого самоврядування, проте це не стало їм на заваді зайняти високі посади, - вважають аналітики ЦПАВК.
Цілком очевидно, що визначення саме цих кандидатур конкурсною комісією не обійшлося без протекції та засобів впливу зі сторони окремих партійних «босів».
Наприклад, призначення на посаду начальника відділу розвитку туризму можна вважати «куском кадрового пирога» фракції «Батьківщина», а працевлаштування невістки депутата фракції ЄПУ - подякою за підтримку ініціатив «мера», - йдеться у аналітичному підсумку експертів Центру.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Вован Показати IP 22 Березня 2011 18:12
На даний час у міській раді працюють одні сраколизи. А Гудима разом з Романюком порушують "Закон", ряд законодавчих актів... Люди сплачують податки щоб тим тупим службовцям в міській раді було на зарплату та на премію.
язва Показати IP 23 Березня 2011 05:20
та всі вони гумові вороби №2
гість Показати IP 23 Березня 2011 14:46
Порушують закон тим, що беруть на державну службу пенсіонерів, які були вже 3 роки на пенсії, створюють для них посади, бо бачите 2 тисячі пенсії їм мало, і вони вирішили підзаробити.
віка Показати IP 23 Березня 2011 14:52
Такого порушення закону я ще не бачила, щоб на державну службу призначали пенсіонерів. Тобто начальника відділу торгівлі.
віка Показати IP 23 Березня 2011 14:53
Такого порушення закону я ще не бачила, щоб на державну службу призначали пенсіонерів. Тобто начальника відділу торгівлі.
працівник Показати IP 23 Березня 2011 15:42
Спитайте ще може, навіщо скоротили хороших спеціалістів , фахівців державної справи у департаменті містобудування для того щоб тільки сформувати управління? - А для того щоб замістити їх своїми підлабузниками та сраколизами!))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus