USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розпочалося засідання РНБО за участю Президента

4 Листопада 2014 17:42
У Києві розпочалося засідання Ради національної безпеки і оборони України за участю Президента України Петра Порошенка, - повідомляє УНН.

На засіданні присутні Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, віце-прем'єр Володимир Гройсман, голова Верховної Ради Олександр Турчинов, міністр оборони Степан Полторак та інші високопосадовці.

Сьогодні Президент України Петро Порошенко у зверненні заявив, що проведе засідання Ради національної безпеки і оборони. Одне із питань, яке винесене на розгляд РНБО, - скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини.

«...проведу засідання Ради національної безпеки і оборони, де всебічно проаналізуємо обстановку, внесемо необхідні зміни в сценарії наших дій — виходячи як з оптимістичних, так і песимістичних прогнозів.

Одне із питань, яке я винесу на розгляд РНБО, — скасування закону про особливості місцевого самоврядування в окремих районах Донеччини та Луганщини», — зазначив П.Порошенко у своєму зверненні.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЩО ОЗНАЧАТИМЕ СКАСУВАННЯ ЗАКОНУ ПРО ОСОБЛИВИЙ СТАТУС ДОНБАСУ

Президент зазначив, що свого часу цей закон виконав надзвичайно важливу роль в зупиненні зовнішньої інтервенції, мобілізації підтримки світом Мінських мирних домовленостей, щирості намірів України щодо деескалації ситуації на Донбасі.

“Ми продемонстрували мешканцям Донецької і Луганської областей і зовнішньому світові щире прагнення Києва до політичного врегулювання. Таку можливість бойовики відкинули. Проведення псевдовиборів торпедувало закон і різко загострило ситуацію на Донбасі. Ті широкі повноваження, які передбачав закон, ми готові надавати лише легітимно обраним органам місцевого самоврядування. А не бандитам, які самі себе вінчають на царство”, — зазначив П.Порошенко.

Глава держави додав, що при цьому децентралізація залишається в нашому арсеналі як ключовий елемент політичного врегулювання на Донбасі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus