USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

СБУ затримала ексзаступника міністра економіки за підозрою у держзраді

22 Жовтня 2019 17:04
Контррозвідка Служби безпеки України затримала колишнього заступника міністра економічного розвитку та торгівлі за підозрою в роботі на російські спецслужби.

Про це повідомляє пресслужба СБУ, пише Theбабель.

Чиновника затримали у вівторок в аеропорту «Бориспіль». Слідчі встановили, що заступник міністра, чиновники держпідприємства «Український центр «Безпека» і державної холдингової компанії «Артем» уклали з іноземцями завідомо збитковий контракт на виготовлення і постачання лінії з виробництва артилерійських снарядів на загальну суму понад $16,5 млн.

«Унаслідок незаконної оборудки авансовий платіж у розмірі понад $8,2 млн був переведений на рахунки фіктивних офшорних підприємств і привласнений учасниками схеми. Натомість іноземна компанія обладнання в Україну не постачала», — підкреслюють в СБУ.

Експосадовцю оголосили про підозру у вчиненні злочину за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу. Крім того, в СБУ повідомили, що 17 жовтня в Києві працівники спецслужби затримали керівника держпідприємства та представника іноземної компанії.

Держчиновника заарештували на два місяці з правом внесення застави у 2,8 млн грн. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу іноземцю. За місцями проживання та роботи фігурантів слідчі провели обшуки й вилучили документи та інші носії інформації, що свідчать про їхню причетність до здійснення протиправної діяльності на шкоду інтересам України.

У спецслужбі не розкривають імен затриманих, проте, за даними з відкритих джерел, директором держпідприємства «Український центр «Безпека» є Владислав Глазунов, а заступником міністра економіки, який відповідав за оборонну сферу, з липня 2016 по вересень 2019 року був Юрій Бровченко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 22 Жовтня 2019 18:36
Вкрав гроші,шпигун який працює на іноземні спецслужби.А Порох гуляє.
ще не зовсім свідоми Показати IP 22 Жовтня 2019 20:09
А чи не є затриманий глазунов родичем волинського мецената-клоуна з таким же прізвищем?
Волинь Показати IP 22 Жовтня 2019 20:16
вкрав 16млн баксів а застава 3млн грн?!?! мда

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus