USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Що зацікавило представників ОБСЄ на Волині

9 Жовтня 2014 10:41
Організація з безпеки і співробітництва в Європі вже водинадцяте спостерігає за виборами в Україні. Позачергові вибори до парламенту, які відбудуться 26 жовтня, - не виняток. Відтак, спостерігачі ОБСЄ прибули й на Волинь.

Сьогодні, 9 жовтня, відбулася зустріч голови Волинської ОДА Володимира Гунчика з довгостроковими спостерігачами ОБСЄ Шерідою Карнсон (Великобританія) та Райнхольдом Остерхузом (Німеччина).

Під час зустрічі присутні обговорили загальні питання стосовно підготовки до проведення позачергових парламентських виборів у 2014 році.

Шеріда Карсон в Україні не вперше. Під час минулих президентських виборів вона була спостерігачем у Дніпропетровську.

«Ми приїхали не втручатися у виборчий процес, а лише спостерігати. Хотілося послухати про виборчий процес на Волині», - зазначила вона.

Голова ОДА переконував, що на Волині докладають усіх зусиль, аби забезпечити відкриті та демократичні вибори.

На його думку, всі учасники виборчого процесу в рівних умовах.

«Особисто я не бачу жодних заходів, які б дозволяли говорити про дискримінацію, чи будь-яке упереджене ставлення до будь-якої партії. Українське суспільство і волинська громада чекають серйозних змін, які пов’язані з виборами до Верховної Ради. Ми розуміємо, що наступним етапом будуть вибори. Ми робимо все для того, щоб вибори були відкритими, демократичними, щоб всі верстви населення, всі політичні партії змогли взяти в них участь. Я зустрічаюся з різними лідерами політичних партій, рухів, кандидатами-самовисуванцями, громадськими організаціями. Я вважаю що головною темою під час цих зустрічей є наміри націлити себе на розвиток Волині, на розвиток в цілому», - каже він.

На думку голови ОДА, присутність представників ОБСЄ, як зразок підтримки євроспільноти в нинішніх умовах дуже важлива, адже «суспільство починає жити по-новому», обравши європейський вектор розвитку.

Своєю чергою, Райнхольд Остерхуз додав, що вони відвідали волинські ОВК. З його слів, майже скрізь хороші умови. Але до деяких приміщень є питання про невідповідність вимогам, бо під час виборів важливими є умови в яких працюють ОВК.

Нагадаємо, в одному з округів, а, зокрема, йдеться про округ № 21 з центром в Ковелі. Там приміщення не відповідає нормам. Відтак, голова ОДА запевнив, що наступного тижня ОВК переїде до іншого приміщення. Уже вчора дали відповідне доручення і до кінця сьогоднішнього дня питання з пошуком приміщення для ОВК має бути вирішене.

Райнхольд Остерхуз додав, що представники ОБСЄ зраділи побачити мир на Волині.

«Ми дуже втішені, що тут панує мир. Окрім Луцька ми побачили сільську місцевість. Зараз гарні погодні умови, але невідомо, які вони будуть у день виборів. І люди думають про опалення. Чи були прийняті рішення коли буде опалювальний сезон?», - цікавився він.

На це представника ОБСЄ запевнили, що на виборчих дільницях буде тепло. Нагадаємо, опалювальний сезон на Волині розпочнеться за вказівкою «зверху».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Саша Показати IP 9 Жовтня 2014 12:14
Хай пройдуться по місту і побачать купу незаконної реклами майже від усіх кандидатів особливо від Лапіна з його фанарями
Анонім до Саша Показати IP 9 Жовтня 2014 12:18
А від Константкевич хіба не побачать?
100 до Саша Показати IP 9 Жовтня 2014 12:54
а що там незаконного?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus