USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.97

США не будуть припиняти операцію проти Каддафі

7 Квітня 2011 10:59
Держсекретар США Гілларі Клінтон виступила із заявою, в якій закликала лівійського лідера Муаммара Каддафі покинути свій пост і зупинити наступ лояльних йому військ на повстанців. Виступ глави Держдепартаменту прозвучав незабаром після того, як президент Барак Обама одержав листа від Каддафі, - повідомляє ТСН .
Про отримання президентом послання стало відомо напередодні, у середу. В адміністрації Обами отримання листа підтвердили, проте розкривати його зміст не стали. Тим часом стало відомо, що лідер джамахірії попросив президента США припинити бомбардування території Лівії.
Зокрема, Каддафі, назвавши Обаму «сином», заявив, що військова кампанія проти «маленького народу в країні, що розвивається» завдає їй моральної шкоди. Він також зазначив, що військовими методами демократію побудувати не вдасться.
Коментуючи реакцію самого Обами на лист, його прес-секретар Джей Карні зазначив, що «умови, викладені президентом, відомі».
Клінтон пояснила позицію свого начальника більш розгорнуто. «Навряд чи дії, яких очікують від пана Каддафі, є таємницею. Чим швидше він їх виконає, чим швидше буде зупинено кровопролиття, тим краще буде для всіх», - заявила держсекретар.
Тим часом напередодні стало відомо, що схожу пропозицію лівійському лідеру зробив колишній американський конгресмен Курт Уелдон, який прибув в арабську країну в рамках неофіційної делегації. Зокрема, як стало відомо ЗМІ, він закликав Каддафі оголосити перемир'я, вивести свої війська з міст, а також пустити до Лівії представників гуманітарних організацій.
Самому Каддафі було запропоновано відійти від керівництва країною, після чого Лівію має очолити уряд, що складається з нинішніх лідерів і представників повстанців. При цьому, як наголошується, Каддафі зможе зайняти пост почесного голови Африканського союзу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus