USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

США визнали Україну лідером у сфері ядерної безпеки

26 Квітня 2011 17:50
США залишаються вірними своїм зобов'язанням відносно зусиль допомогти Україні зробити зону Чорнобильської АЕС екологічно безпечною.

Про це заявила помічник держсекретаря США з питань контролю над озброєннями, верифікації і врегулювання суперечок Роуз Готтемюллер під час виступу у Вашингтоні на заході, присвяченому 25-ій річниці Чорнобильської катастрофи, пише "ТСН.ua".

Вона переконана, що Україна продовжуватиме лідирувати у сфері ядерної безпеки, згадавши "історичне рішення Української держави про відмову від ядерної зброї в 1994 році і рішення президента Віктора Януковича відносно високозбагаченого урану рік тому". США залишаються вірними своїм зобов'язанням відносно зусиль допомогти Україні зробити зону Чорнобильської АЕС екологічно безпечною, запевнила Готтемюллер.

Свідоцтвом того, зазначила вона, є значний фінансовий внесок Сполучених Штатів до фонду "Укриття" і рахунку ядерної безпеки, який при донорській конференції поповнився ще на 123 млн доларів.

"Всього США інвестували мільйони доларів в програми ядерної безпеки, охорони здоров'я і нерозповсюдження в Україні", - сказала помічник державного секретаря США.

Вона поділилася своїми враженнями від відвідування Чорнобиля і 30-кілометрової зони в 1990-х роках, коли обіймала посаду помічника міністра енергетики з питань нерозповсюдження і національної безпеки.

"Це був шоковий досвід для мене, але я була рада вже тоді побачити міжнародну співпрацю в подоланні наслідків Чорнобильської катастрофи", - сказала Готтемюллер.

"Ядерна безпека не знає меж", - зазначила помічник держсекретаря США, додавши, що світ повинен витягнути уроки з трагедій в Україні і Японії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus