USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

На Волині визначили кандидатів на обласну премію за заслуги у сфері науки

12 Березня 2024 17:19
Під час засідання постійної комісії Волинської обласної ради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку депутати визначили кандидатів на обласну премію за заслуги у сфері науки.

Про це повідомили у пресслужбі облради.

Голова депутатської комісії Ольга Омелько поінформувала: щороку присуджується дві таких премії. З часу заснування, 2008 року, її лавреатами стали 32-є науковців державних, приватних і комунальних вишів. Цьогоріч надійшло два клопотання про присудження обласної Премії за заслуги у сфері науки – від Волинського національного університету імені Лесі Українки та Луцького національного технічного університету. Своїх висуванців презентували ректори Анатолій Цьось та Ірина Вахович.
Один із кандидатів – проректор з навчальної роботи та рекрутації, професор кафедри української мови та лінгводидактики ВНУ Юрій Громик. Він – автор майже сотні наукових публікацій, головний редактор і член редакційних колегій багатьох фахових видань. Зокрема, був керівником і співвиконавцем масштабного всеукраїнського науково-видавничого проєкту – повного академічного зібрання творів Лесі Українки у 14 томах. Цьогоріч професор Громик розпочав роботу над виданням зібрання творів Олени Пчілки в 11 томах.

Читати ще: «Провали в мовній політиці – одна з причин війни в Україні». Юрій Громик – про конфлікти з російськомовними переселенцями, «адін народ», матюки та московську церкву

Ще однією претенденткою є професорка кафедри архітектури і дизайну ЛНТУ, докторка мистецтвознавства Наталія Скляренко. У її доробку є понад 300 наукових і навчально-методичних праць. Серед заслуг науковиці також обґрунтування теорії проєктування систем візуальних комунікацій як інтегрованого динамічного еко-соціокультурного простору, що дозволило осучаснити методику проєктування та вдосконалити засоби візуальних практик.

Обидві кандидатури були схвалені вченими радами вишів.

Тож після обговорення члени комісії одноголосно визначили Юрія Громика та Наталію Скляренко пошукачами обласної Премії за заслуги у сфері науки і рекомендували сесії обласної ради підтримати це рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дмитро Показати IP 13 Березня 2024 08:12
Вітаю Наталію, вона дійсно заслуговує цієї премії!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus