USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Суд сказав своє слово щодо землі Клімчука

23 Вересня 2011 15:54
Суд відмовив у задоволенні позову прокуратури про визнання незаконним і скасування рішень Підгайцівської сільської ради, визнання недійсним Державного акта на право власності на земельну ділянку, відповідачами за яким були сільрада та голова облдержадміністрації Борис Клімчук.
Про це під час прес-конференції 23 вересня розповів арокурор Волинської області Андрій Гіль, – пише ВІП.
За словами прокурора, у вівторок суд відмовив у задоволенні позову, оскільки у справі є неналежний позивач – це управління Держкомзему, яке не є власником землі, відповідно, його права не порушені як власника.
«Друге питання – це що є практика Верховного суду, в тому числі і по Волинській області. У березні-місяці цього року була прийнята ухвала Верховного суду по конкретній справі, де суд констатує, що договори міни законом дозволені і по цих моментах, що землі знаходилися в межах населеного пункту», – зауважив Гіль.
«І третє це те, що є відповідне рішення суду, яке ніхто не скасував, тому ми будемо притримуватись цієї практики», – резюмував прокурор та назвав подальше оскарження рішення безперспективним.
Нагадаємо, як повідомляла у серпні прес-служба прокуратури, у 2008 році Підгайцівська сільська рада незаконно змінила цільове призначення земельної ділянки у селі Струмівка, яка належить голові облдержадміністрації Борису Клімчуку, причому сільрада зробила це за ініціативою самого Клімчука.
У зв’язку з цим тодішній виконувач обов’язків прокурора області Володимир Веселуха в інтересах держави в особі управління Держкомзему в Луцькому районі 11 серпня 2011 року пред’явив позов до Луцького міськрайонного суду про визнання незаконними та скасування згаданих рішень Підгайцівської сільської ради, а також про визнання недійсним державного акта на право власності на земельну ділянку.
Відповідачами за позовом були Підгайцівська сільська рада та голова Волинської облдержадміністрації Бориc Клімчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
hz Показати IP 23 Вересня 2011 16:54
no coments.....
Дядько із села Показати IP 23 Вересня 2011 17:51
А мені таке можна робити, т.е. паєм поміняться. Чи прокурор буде на стражі закону?
Hunter Показати IP 23 Вересня 2011 23:15
http://ifgeozem.pp.net.ua/news/shhodo_roz_jasnen_zemelnogo_zakonodavstva_v_chastini_mini_zemelnikh_diljanok/2010-08-23-466
Soldier of fortune Показати IP 24 Вересня 2011 00:02
Да ставствуєт наш суд - самий гуманний в мірє суд! А самого неупередженого судочинства в Україні нема...
XXXXXL Показати IP 24 Вересня 2011 09:37
Прокуратура це найкорумпованіша структура в нашій державі.Замість таго щоб здійснювати нагляд за дотриманням законодавства вони кришують і покривають злочинців котрі їм платять. Позов екс-заступника прокурора поданий начебто в інтересах держави, насправді поданий для того,щоб узаконити беззаконня знахабнілого Клімчука через корумпований суд на який вони мають вплив.
До дядька з села Показати IP 24 Вересня 2011 13:25
А вам, шановний не можна. Що дозволено кесарю - дядьку з села - зась. В Українській системі судочинства відсутнє прецендентне право. Тобто, якби воно було присутнє, то після такого рішення суду усі могли б робити як Клімчук. А так, вас - просто засудять, відберуть пай і посадять, бо ви - не кесар..
Бос Показати IP 24 Вересня 2011 22:27
Не треба сцяти проти вітру хлопці
м.н. Показати IP 24 Вересня 2011 22:45
панове журналісти! не бійтеся називати суддів
я з луцька Показати IP 25 Вересня 2011 17:46
Я й не сумнівалась. Веселуху жалко.
105 Показати IP 28 Вересня 2011 15:57
А що тут дивного? Невже Клімчук мав програти суд? Тоді наша Україна стала б дійсно Незалежною!!!
Опозиція Показати IP 29 Вересня 2011 09:42
Такі суди як Україні краще б ліквідували зовсім. Нехай люди самі між собою домовляються. Хто словом, хто кулаком. Тут перемага б сила, а не корупція. Збереглися б гроші що отримують судді.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus