USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Підприємці Каменя-Каширського судяться зі споживчим товариством

3 Квітня 2021 12:19
У підприємців Каменя-Каширського виникла суперечка з міським споживчим товариством за земельну ділянку площею 88 сотих.

На цій ділянці ще з 90-х працює чималенький ринок – на понад триста торгових місць, ідеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Упродовж цього часу підприємці платили за оренду міському споживчому товариству Каменя-Каширського. Однак, зі слів громадської активістки Любові Балицької, до міського бюджету за оренду землі гроші не надходили. Жінка каже, що споживче товариство весь прибуток забирало собі.

Підприємці згуртувалися та пішли до суду. Нині вже є рішення про визнання договорів оренди зі споживчим товариством Каменя-Каширського недійсними. Тож підприємцям усе-таки виплатять гроші за весь період оренди.
Наразі Господарський суд Волині скасував державний акт на право користування земельною ділянкою міським споживчим товариством. А в лютому у суді встановили, що воно не мало права надавати землю в оренду підприємцям, оскільки не було відповідного рішення.

«Найцікавіше, що було зареєстровано в Копачівській сільраді і цікаво, коли подали до державного архіву рішення на надання землі в постійне користування. Його взагалі не існує. Його не було, – наголошує Люов Балицька. – Це рішення, що зазначено в державному акті на право постійного користування, щодо закріплення землі за підприємствами, установами, організаціями, а не надання землі в користування. Державний реєстратор в Копачівській сільраді не мав права реєструвати цю земельну ділянку. Це відбулося в кінці січня 2021 року».

Варто зазначити, що підприємці звернулися до правоохоронців, аби за цим фактом порушили кримінальну справу. А також подали скарги до Міністерства юстиції на дії державного реєстратора Копачівської сільради та звернулися до прокуратури і до Камінь-Каширської районної ради. Ще з десяток підприємців звернулися з заявами до Господарського суду.

Однак людей непокоїть лише одне питання: чому міська рада Каменя-Каширського залишилася осторонь розв’язання цього питання. Адже йдеться про гроші місцевого бюджету.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Всім Показати IP 3 Квітня 2021 21:28
Закрити треба цю ракову пухлину в центрі міста

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus