USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Син і зять Трампа виступлять на слуханнях у «російській справі»

20 Липня 2017 09:52
Син президента США Дональд Трамп-молодший, а також зять американського лідера Джаред Кушнер виступлять на слуханнях в комітетах Сенату США в рамках розслідування передбачуваного втручання Росії в минулорічні вибори.

Старший радник і зять президента США Джаред Кушнер дасть свідчення в сенатському Спецкомітету з розвідки в понеділок, 24 липня, - повідомляє ABC.

За словами його адвоката, Кушнер «говорив ще з березня про готовність добровільно співпрацювати і надати будь-яку наявну у нього інформацію».

За інформацією телеканалу, сенатори планують розпитати зятя президента про його контакти з представниками російської влади під час і після президентської кампанії 2016 року.

Як інформує видання The Hill, група демократів у конгресі США звернулася до ФБР з проханням дізнатися, чи знала дочка президента США Іванка Трамп про зв'язки її чоловіка Джареда Кушнера з Росією.

Форма допуску до секретної інформації, яку заповнювала дочка президента США, коли ступала на пост радника Дональда Трамп, передбачає надання інформації про те, чи мала людина або члени його сім'ї за останні сім років будь-які контакти з іноземним урядом або його представниками. Навмисне упущені факти можуть призвести до тюремного ув'язнення на термін до п'яти років. "Відсутність відвертості, особливо щодо контактів з російськими посадовими особами, стало важливою проблемою для адміністрації Трампа", - написала група з 22 законодавців в листі до ФБР.

Конгресмени також висловили стурбованість тим, що Іванка Трамп, можливо, брала участь в обмані, який стосується зустрічі її брата і чоловіка з представниками РФ під час передвиборної компанії в США. "Високий рівень, який займають державні службовці, особливо старші радники президента Сполучених Штатів, вимагає, щоб ці питання були підняті і були негайно вирішені", - йдеться в листі.

Мова йде про зустріч 9 червня 2016 року зі російським юристом Наталією Весельницькою і іншими людьми, які представляли інтереси Росії, у яких син тодішнього кандидата в президенти сподівався, за його власним зізнанням, отримати компрометуючі відомості про суперницю батька Хіларі Клінтон - претендента від Демократичної партії. Сама Весельницька 19 липня висловила готовність виступити перед американськими сенаторами.

Нагадаємо, американські спецслужби підозрюють, що Москва втрутилася у виборчу кампанію в США, щоб допомогти Дональду Трампу перемогти на виборах. Спеціальний прокурор і кілька комітетів Конгресу займаються розслідуванням того, чи не вступали члени виборчого штабу Трампа в змову з представниками Кремля.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus