USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Табачник відзначив Волинь

18 Червня 2013 11:32
Роботу щодо збільшення кількості груп у дитячих садочках найкраще виконують у Волинській та Одеській областях.
Про це розповів Міністр освіти та науки України Дмитро Табачник під час міністерського відеоселектора під головуванням віце-прем’єр-міністра України Олександра Вілкула 18 червня.
За словами Олександра Вілкула, у дитячих садочках в Україні навчається приблизно 223 тисячі дошкільнят, що на 18% більше порівняно з минулорічною кількістю. Утім, протягом 2013-2014 років згідно з дорученням Президента цю кількістю потрібно збільшити ще на 100 тисяч.
Як зазначив Дмитро Табачник, це дозволить «зняти» проблему очікування і черг. Так, він додав, що наразі збільшення кількості груп спостерігається у Волинській та Одеській областях. Так, в цілому по Україні за останні 5 місяців кількість місць у ДНЗ збільшилася на 8 тисяч.
Збільшення кількості місць у дитсадочках можна досягти, зокрема, шляхом відновлення тих ДНЗ, що були закриті, створенням навчально-виховних комплексів, тобто відкриття садочків у частині приміщення школи, що допоможе знизити рівень витрат.
Щодо дитсадочків, які використовувалися не за призначенням, віце-прем’єр-міністр дав завдання детально проаналізувати приміщення і надати пропозиції щодо їх повернення на місцях.
Наголосив Олександр Вілкул і на тому, що потрібно намагатися у всіх регіонах до кінця цього року створити електронні черги на вступ до ДНЗ. Мовляв, єдина база даних у регіонах дозволить знати і контролювати кількість дошкільнят, адже наразі батьки «записують» дітей на чергу у декілька садочків одночасно, що не дозволяє оцінити реальну картину і спрогнозувати наповнюваність дитячих садочків.
Як зазначив Табачник, 17 регіонів України планують завершити цю роботу до початку навчального року, або ж до кінця 2013 року.
У контексті підготовки до нового навчального сезону Олександр Вілкул закцентував увагу на дотриманні у навчальних закладах санітарно-гігієнічних норм, зокрема, на забезпеченні санвузлами.
«Сільські школи також мають бути здоровими і забезпеченими нормальними умовами», - додав він. Мовляв, цього можна досягти навіть шляхом встановлення біотуалетів, якщо є проблеми з водою.
Щодо опалювального сезону віце-прем’єр-міністр зазначив, що за станом на 18 червня чверть від усіх шкіл підготовлені до нового опалювального сезону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus