USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Юлії Тимошенко «світить» 10 років ув'язнення

15 Липня 2011 16:57
Екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко можуть посадити на термін від 7 до 10 років.

Як повідомив «Фокус», 15 липня на судовому засіданні у справі Тимошенко оголосили свідчення екс-глави НАК «Нафтогаз Україна» Олега Дубини, третього президента України Віктора Ющенка, нинішнього прем'єр-міністра Миколи Азарова, самої Тимошенко тощо.

В обвинувальному висновку прокуратура зазначає, що екс-прем'єр Юлія Тимошенко підписала «економічно невигідні і неприйнятні» контракти з російською стороною.

«Тим самим Тимошенко намагалася створити імідж ефективного керівника», - йдеться в документі.

Крім того, прокурори відзначають, що Тимошенко, будучи прем'єром, не мала права одноосібно видавати директиви на підписання «газових контрактів».

«Незважаючи на це, прем'єр-міністр Тимошенко, перевищуючи владу і повноваження, ... дала вказівку Дубині з приводу їх підписання», - сказала держобвинувач Лілія Фролова.

За її словами, таким чином дії Тимошенко підпадають під ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень).

Санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.

Крім того, держобвинувач зазначила, що пом'якшуючих обставин, які, на думку прокуратури, можуть вплинути на покарання Тимошенко, не встановлено.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Лучанин Показати IP 15 Липня 2011 21:47
"Крім того, держобвинувач зазначила, що пом'якшуючих обставин, які, на думку прокуратури, можуть вплинути на покарання Тимошенко, не встановлено." - А які можуть бути пом'якшуючі при такій поведінці? Якби судили просту людину, то вже дали б максимум, призначили за кожну репліку заплатити високі штрафи... А тут всі бояться. І є ще ж люди, які її підтримують в цьому... Та за тим кордоном, до якого вона все плаче, її разом з тими депутатами б давним-давно вже посадили.
маскі шоу до Лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 10:34
при чому тут поведінка кожна людина має право на захист а тут всі бачать як це право в нас діє )) тіки методами протесту можна шось довести за цієї влади!!
Свідомий Громадянин України Показати IP 15 Липня 2011 22:27
Хочу суду над Януковичем В.Ф. Оскільки він підписав «економічно невигідні і неприйнятні» Харківські угоди з російською стороною. Його дії теж підпадають під ч.3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень). І санкція статті передбачає позбавлення волі строком від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю строком до 3 років.
у него все ещё впереди....
andrej Показати IP 19 Липня 2011 10:01
А чому не судять Ющенка???????
Мыкола Показати IP 1 Серпня 2011 11:48
А тому не судять, щчо вiн умншше за Юлю и пост сам вiддав Януку.
Фрося Показати IP 1 Серпня 2011 16:51
Люди, у нас же презумпція невинності! Яка різниця, кого судять - мають довести, що ті контракти були дійсно не вигідні і що можна було підписати інші. З цифрами, зі свідченнями. Най, наприклад, Путін підтвердить, що міг би підписати ті контракти на меншу ціну. Чи для кого вони не вигідні? Для тих, хто зараз ціну на газ знову вдвоє піднімає?
С Показати IP 3 Серпня 2011 12:58
Глупо со стороны Януковича. Путин не простит. Ведь получается, что он тоже подписал контракты с человеком, который не имел на то полномочий, а значит его подпись тоже подвергается сомнению. Зачем было это делать? можно подумать, что этот суд поможет Украине изменить газовые контракты...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus