USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

«Друг Путіна» Земан лідирує на виборах у Чехії

13 Січня 2018 18:19
У Чехії завершилося голосування на виборах президента країни.

Згідно з попередніми результатами, лідирує нинішній президент Мілош Земан, передає Укрінформ.

Після підрахунку бюлетенів на 66% виборчих дільниць, за чинного главу держави, 73-річного Мілоша Земана, проголосували 41,4% виборців.

За його найближчого конкурента, вченого Іржі Драгоша – 26,3%. На третьому місці колишній дипломат Павло Фішер – 9,5%.

За даними чеського ЦВК, явка виборців наближається до 60% (минулого разу, 2013 року, явка перевищила 61%). Найбільшу активність проявили громадяни в Празі, де явка перевищила 60% зареєстрованих виборців.

Як інформує ТСН, згідно з попередньою інформацією, Земану віддали перевагу жителі сіл і невеликих міст, тоді як за Драгоша переважно голосували жителі великих міст, включно з Прагою.

У разі проведення другого туру лідери правих партій і деякі з кандидатів у президенти мають намір закликати своїх прихильників голосувати за Драгоша, який підтримує євроатлантичну спрямованість зовнішньої політики країни, виступає за збереження антиросійських санкцій і дистанціюється від зайвого зближення з Китаєм. На відміну від нього Земан бачить потенціал у співпраці з Росією і Китаєм, називає Крим російським і гостро протистоїть ідеї прийому біженців з мусульманських країн.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
підпірієміц Показати IP 13 Січня 2018 22:43
піво земун більше ні вжіваю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus