USD 39.40 39.74
  • USD 39.40 39.74
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

У Луцьку демонтували комуністичні пам’ятки

25 Січня 2016 17:38
У Луцьку вже демонтували низку пам'ятних дошок і невдовзі візьмуться за знесення пам'ятника Степану Бойку. Заходи відбуваються у контексті декомунізації.

Про це йшлося під час засідання робочої групи Луцькради із питань організації виконання заходів, спрямованих на звільнення від впливу та наслідків комуністичної ідеології в усіх сферах життя міста, - інформує «Волинська правда».

Зокрема, раніше члени робочої групи уже погоджували знесення пам`ятних дощок. Тож, за станом на сьогодні низку з них уже демонтували. Відтак, вулиця Пушкіна позбулася дошки на будинку, де у 1709 році зупинявся Петро I. Також демонтували інформаційну дошку із будинку, де мешкала Паша Савельєва. Відповідні пам`ятки передали у Музей військової техніки.

Наразі постає питання знесення пам`ятника Степанові Бойку. Зі слів голови робочої групи Юлії Вусенко, пам`ятник нищити не будуть, а перенесуть у музей. Втім, якому музею дістанеться погруддя, поки невідомо.

До слова, як повідомляє УНІАН, сьогодні Вищий адміністративний суд підтвердив законність заборони Комуністичної партії України (КПУ).

Зокрема, суд відмовив у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою КПУ, яка в судовому порядку намагалася оскаржити Правовий висновок Комісії з питань дотримання закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
ас Показати IP 25 Січня 2016 18:08
потрібно ще комсомольця Романюка демонтувати св***чь комуністичну
свг Показати IP 25 Січня 2016 18:14
музею військової техніки дошка Петра як зайцю стопсигнал
студент Показати IP 25 Січня 2016 18:36
коментар було видалено
Ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Січня 2016 19:26
Головне,що поліпшується рівень життя людей. От би ще пофарбувати корів у блакитний та жовтий кольори, вони більше молркв давали і мрлочка у магазинах булв б дешевша
Екскурсовод Показати IP 25 Січня 2016 19:29
Ще кілька пам'ятників - і ми в Європі.
морозюк Показати IP 25 Січня 2016 19:44
каждая власть сносит памятники и названия предыдущей - так они и жили...)
Юра Показати IP 25 Січня 2016 19:49
Ще демонтуйте хрущовки, театри і школи вони теж при тій владі побудовані і буде повний маразм
АС до Юра Показати IP 25 Січня 2016 21:15
Хрущовки будувались на 50 років-на рівненській підізд впав по советській халатності скоро панельні падати будуть,а школи давно знести треба що в них учать?
Саша до Юра Показати IP 26 Січня 2016 12:55
А де будеш жити Юра,як твою хрущовку розберуть?
А Показати IP 25 Січня 2016 20:26
А підпишіть, що то Бандера. Зразу двох зайців вб'єте. І зносити не треба, і з "трампліном" покінчите. А який той Бандера вже ніхто не пам'ятає.
Дьодік Показати IP 25 Січня 2016 21:20
Колись на місці пам"ятника Бойку була капличка - комуняки її зруйнували.
ІСТОРИК Показати IP 25 Січня 2016 22:26
Діячі-- ви забули про те що СТАЛІН заборонив КПЗУ в 1938-39 рр. і кидали в тюрми іі членів навіть стріляли як ніби агентів ПОЛЬЩІ.А ці нещасні боролись за воззєднання ЗАХІДНОІ УКРАІНИ з УРСР. А СТЕПАН БОЙКО очолював окружком на ВОЛИНІ І його катували і втопили в СТИРУ. ТО що--- стерти про нього память 7 ЯКА невдячність 111 СХАМЕНІТЬСЯ безбатченки......ДАВАЙТЕ ДОБРЕ ПОДУМАЄМО.
АС до ІСТОРИК Показати IP 26 Січня 2016 00:01
Це був комуніст не важливо КПЗУ чи КПРС і добре що втопили цього деятеля Ми знесенемо всеодно і забудемо цю ганебну сторінку,а що кумуняки витворили на Волині і скільки людей знищили і вбили і до сибіру заслали,вони всі одинакові.Подивіться що робить авангард комунізму комсомолець Романюк обкрадає людей тільки по схемах п'ять заступників в роботяги,а в Луцьку бардак такі вони усі...
лучанин Показати IP 25 Січня 2016 22:30
ЗНАВЦІ== капличка стояла значно правіше. Подивіться старі світлини.
Алекс Показати IP 25 Січня 2016 22:35
Не знал что Петр первый был коммунистом !
rrr Показати IP 25 Січня 2016 23:14
реально дістають ці пости вепропальщиків ніби жити все гірше і гірше таке враження що люди живуть тільки щоб платити ком послуги і все . мені зараз яке б не було дороге життя все одно краще , бо ніяке кацапське гівно не розказує мені як жити я сам це вирішуюю...
Лучанка до rrr Показати IP 26 Січня 2016 08:10
Ось! Цей пост просто можна виставляти як зразок мислення сучасного українського патріота! "Бо ніяке кацапське г... не розказує мені як жити". Шановний (чи шановна), а Вас не муляє, що Україна вже взагалі нічого сама не вирішує? Ви цього у своїй злобі проти кацапів не бачите і не чуєте? Мозги вже не працюють? Це нічого, що Нуланд з Сурковим вирішували долю України навіть не запрошуючи представників нашої країни? Вам, як свідомому українцю не муляє, коли українцем керують з Заходу і з-за океану, правда? Бо так вигідно. Це такій патріотизм...Я не розумію такого...Це проституція, а не патріотизм! Знаю, що не надрукують мій пост, тому і сумно. Бо складається враження, що іншої думки у цій країні немає. Всі радіють життю у "вільній" державі...Всім все подобається. Залишилось тільки зірки з пам'ятників позщибати. А чому ні? Це з буде помітно дуже! Яка праця! З ломом у руці засвітитися, з ненавість проти Совєтів. Це вже все було...Було не раз і нічого у цій країні не змінеться, поки нами керують ось такі патріоти продажні.
ВОВК до rrr Показати IP 26 Січня 2016 19:42
що ти сам вирішуєш? в дупу яйценюка поцілувати сам можеш і все. Патріот голозадий. дурню добре і в хліву зате кацап не указ. Кацапи самі ніц не варті і ніц не рішають. ВСЕ РІШАЮТЬ ПАЦАНИ З ЗЕМЛІ ОБІТОВАННОЇ а ти ггг - голий грязний горшок
ппп Показати IP 26 Січня 2016 08:26
Петро 1 - комуняка
Страшно Показати IP 26 Січня 2016 11:03
що серед в цілому толерантної і культурної нації починають з"являтися такі, які цураються історії і керуються гаслами "зруйнуємо на порох, а потім"... Так не буває. Історії не перепишеш. Той самий Степан Бойко корінний волинянин, і, впевнений, ніякої шкоди і біди для своєї землі не бажав. Боровся з польським гнітом, як умів і міг. Не вбий його поляки (наші теперішні кращі "друзі"), то хто знає, може, загинув би він в таборах Мордовії. Страшно, що ми своїх земляків тавруємо і ганьбимо в сліпому психозі. Що чекає нас таких, і чи взагалі заслуговуємо ми, такі двуликі, кращої долі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus