USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.94

У Волиньраді хочуть змінити голову бюджетної комісії

11 Жовтня 2016 13:20
Питання про зміну голови комісії облради з питань бюджету, фінансів та цінової політики викликало дискусію серед депутатів облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю і корупцією 11 жовтня.

Депутат Василь Столяр повідомив, що питання викликане тим, що Людмила Кирда займає «не своє місце» на посаді голови бюджетної комісії облради та здійснює тиск на депутатів щодо КП «Волиньприродресурс». З його слів, це найбільш потужне бюджетоутворююче підприємство, а голова комісія, яка голосує проти, не має морального та етичного права займати посаду.

Людмила Кирда вважає проект рішення «елементарним зведенням рахунків». З її слів, на посаду голови комісії її делегувала фракція «Батьківщина», а зараз, мовляв, фракція розпущена рішенням президії політичної партії, а правонаступниками є депутати Людмила Кирда, Валентина Касарда та Сергій Слабенко. Вона стверджувала, що Василь Столяр не має стосунку до фракції, а вона працювала на посаді голови комісії відповідно до положення про комісію та враховувала запити всіх політичних сил при розподілі вільних коштів бюджету. Щодо КП «Волиньприродресурс», вона стверджувала, що без прийняття закону про легалізацію видобутку бурштину не може йтися про його видобуток якоюсь структурою.

Василь Столяр зауважив, що Людмила Кирда некомпетентна у цьому питанні, адже вже діє закон «Про надра», де дотримані усі екологічні норми. На зауваження Людмили Кирди про те, що він не має стосунку до «Батьківщини», депутат відповів, що наразі подана апеляція на рішення бюро Волинської обласної організації партії. Нині до фракції ВО «Батьківщина» в облраді входять 9 депутатів, натомість троє депутатів не можуть утворювати фракцію та бути правонаступниками.

Голова комісії Анатолій Вітів підтвердив, що наразі в облраді є одна фракція «Батьківщина», яку очолює Василь Столяр, відповідно до регламенту.

Остаточне рішення щодо внесення змін до складу постійної комісії з питань бюджету, фінансів та цінової політики ухвалять під час сесії облради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
До Столяра. Показати IP 11 Жовтня 2016 15:07
Мала аналогічний досвід у Батьківщині... Порада: створіть не фракцію , а групу - назвіть її , наприклад, Батьківщина - Волинь чи інакше трохи. Партійці ж не захищали ні торгову марку , ні торговий знак "Батьківщина". Будете мати впізнаваність аналогічну з ВО Батьківщина.
Прихватизація і лобі Показати IP 11 Жовтня 2016 15:08
А я вважаю, що потрібно діяльно любити свою землю. Бо патріот- це той, котрий береже цілість свого роду, виховує родину в порядності і національному дусі, береже в родючому і красивому стані землю, яку дали Рater-Господь і pater-батько. Це істинний патріот, живий стовп нації, а не той, хто лише збуджено плеще язиком про любов. Кожен хлопчик має виростати борцем, що готовий захистити як родину, так і вітчизну, і віру. А живучи сьогодні, в важкий для країни час , повинен боротися за вдосконалення життя своєї родини і вітчизни. Тоді можемо бути спокійними за наш народ, за нашу країну. Робіть те, що переживе нас. РОБІТЬ ЦЕ ДЛЯ ЗАГАЛЬНОГО ДОБРА, ДЛЯ БАТЬКІВЩИНИ, ДЛЯ РОДИНИ. Як мало залишилося духу українського, спостерігаючи за рабською покорою співвітчизників.Болить душа , крається серце... Господи, те зло залишилося і по сей день! А де взяти того духу - його винищили ! І не видно просвітку. Одні за правду кладуть голови на плаху, а інші в ту ж мить падають на коліна, зраджують, продаються, аби виклянчити собі якусь дещицю....
??? Показати IP 11 Жовтня 2016 15:57
Що цей Столяр плеще? Яку апеляцію? Куди? Враження, що за дурнів всіх має. Відколи КП "Волиньприродресурс стало бюджетоутворюючим підприємтвом - воно ще жодної копійки до бюджету не сплатило, а от кошти платників податків через обласний бюджет уже отримує... Да... даааалеко піде обласна рада з таким дупутатом,......
А злі які! Показати IP 11 Жовтня 2016 18:51
У Столяра тут державницьке мислення включилось, а ви - не заробляє Волиньприродресурс, не заробляє. до нового року вони там EBITDA рахувати почнуть

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus