USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцькраді хочуть змінити місце для пам’ятника Бандері

2 Серпня 2011 16:58
У секретаріаті Луцької міської ради зареєстрований проект рішення, яке передбачає зміну місця розташування пам’ятника Степанові Бандері у місті Луцьку.

Проект рішення зареєстрував депутат міськради Антон Сосновський.

Як повідомив депутат міськради Олександр Пиза, згідно із ст. 27 Регламенту Луцької міської ради керівник депутатської групи "Місто майбутнього " Антон Сосновський попросив включити цей проект рішення у порядок денний чергової сесії Луцької міської ради, яка має відбутися 17 серпня».

Проект рішення передбачає внести зміни до двох рішень, прийнятих міськрадою попереднього скликання.

Зокрема у рішення від 13 серпня 2008 року «Про заходи з нагоди відзначення 100-річчя від дня народження Степана Бандери».

Один з пунктів цього рішення пропонується викласти у такій редакції:

«Встановити пам’ятник (місцевого значення) Степану Бандері у сквері на розі перетину вулиць Винниченка та Степана Бандери.»

Змінами у інше рішення міськради Сосновський пропонує «укласти угоду з авторським колективом переможців конкурсу на виконання проектних робіт по спорудженню пам’ятника у сквері на розі перетину вулиць Винниченка та Степана Бандери».

«В ескізній стадії проект винести на обговорення архітектурно-містобудівної ради», - йдеться також у тексті проекту рішення.

У пояснювальній записці до проекту рішення Антон Сосновський пише, що «прийняття рішення щодо встановлення пам’ятника Степану Бандері в районі РАЦСу на пр-ті Соборності, 18 викликало невдоволення значної частини жителів міста Луцька щодо місця розташування пам’ятника».

«Основною метою є ухвалення рішення щодо зміни місця розташування пам’ятника Степану Бандері та вибору зручного, достойного, логічного та загальноприйнятного місця для його встановлення… Вищезгаданим критеріям відповідає сквер на перетині вулиць Степана Бандери та Винниченка, який знаходиться в центральній історичній частині міста (а не в спальному районі), розташований на однойменній вулиці і завдяки своєму вигідному місцезнаходженню є більш доступним для відвідування туристами та гостями міста», - йдеться у пояснювальній записці до проекту рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
раптор Показати IP 2 Серпня 2011 17:23
я бачу ПРдуни і їх прислужники продовжують прикриватись памятником і зійснювати покращення життя для себе і свого кумира Януковича.
марко Показати IP 2 Серпня 2011 18:27
Місце підходяще, але ж пам'ятник треба інший. Той ідевльно вписаний у РАГС: прапор повторює його верхні кути. Та й постамент буде зайвим. доведеться опускати на землю, хоч нічого страшного в цьому не бачу. Хоч цим відрізнятиметься від Леніна. Давайте віждходити від совкових стандартів. скільки можна? Сосновському шана. Я б не додумався. Місце людне й давно заселене, тобто історичне. Хоч чимось нагадує про другу світову війну, а на місці РАГСУ було поле аж до Палажченка. Яка тут історія?
Гуцул Показати IP 2 Серпня 2011 18:37
Это где? Напротив Прокуратуры что ли?
monument Показати IP 2 Серпня 2011 18:47
Добрячого пістона від Клімчука получили, швидко почали нове місце шукати! :) А до цього розуму не вистачало?!
марко Показати IP 2 Серпня 2011 18:59
Так точно, саме біля прокуратури. А то розійшлися, управи на них нема.
Лучанин Показати IP 2 Серпня 2011 20:24
За місце зрозуміло - прислухалися до Климчука. А що з грошима? Може таки хоч частину потопів на дорогах ліквідуємо?
КОНСУЛ Показати IP 2 Серпня 2011 20:31
ЛУЧАНИН-РЕГІОНАЛ, ТИ СКАЖИ НО, ЧОГО ТО ТВОЇ ДРУЗІ ЗА 10 РОКІВ КОЛИ НЕ БУДУВАЛИ ЖОДНИХ ПАМЯТНИКІВ, НЕ СПРОМОГЛИСЬ ЗРОБИТИ НОРМАЛЬНИХ ДОРІГ? ГРОШИКИ ПЕВНО З БЮДЖЕТУ РОЗКРАДАЛИ?) І ЩЕ - ЯКЩО ПР І КЛІМЧУК ТАК ХВАЛЯТЬСЯ ВИСОКИМИ ТЕМПАМИ РОСТУ ВВП ТО ЧОГО Ж ПУСТА КАЗНА? ЧОМУ НЕМА ГРОШЕЙ? ТИ В КУРСІ ЩО 1 ДОБА УТРИМАННЯ ТВОГО ТУПОГО ПРЕЗИДЕНТА ОБХОДИТЬСЯ В 170 ТИСЯЧ ДОЛАРІВ?! ТИ ЗНАЄШ ЩО ЗА ЦІ ГРОШІ МОЖНА ЗБУДУВАТИ? Я ДОБРЕ ВИВЧИВ ТВОЮ ТАКТИКУ МАНІПУЛЯЦІЙ ГРОМАДСЬКОЮ ДУМКОЮ, ЯКУ ТИ ТУТ ЗДІЙСНЮЄШ НА САЙТІ, ВІРНИЙ СЛУГА ПРДОНІВ
Віталій Показати IP 2 Серпня 2011 22:16
отак в нас всякі некомфортні рішення просувають - нічого не змінилось з часів цензури радянського кіно - коли треба було щось вставити а його не пускали, то вставляли ще гірші моменти, капєц які погані - і на рецензії звісно кидалось в очі саме те - його просили прибрати - а решта в фільмі залишалась. так і тут - проти пам'ятника було б теж багато людей. але коли поставили його біля ЗАГСу - це ж взагалі обурення - і навіть ті хто був би проти взагалі, вже згодні на встановлення в центрі аби не біля ЗАГСу отак в нас великі справи роблять
911 Показати IP 2 Серпня 2011 22:54
Згідно з повідомленнями тут, на ВН, 150 тис. грн. вистачить на ремонт 30 м дороги (можливо,я помиляюсь, але цифри такого порядку). Невже пам*ятник Бандері, людині, яка сиділа у фашистських концтаборах, але була натхненником УПА, не вартує того? Лучани, ми ж люди, і "не хлібом єдиним", а духом живемо... Нехай буде пам*ятник Бандері, нехай виділяють на нього ті крихти з бюджету. Бо інакше зовсім манкуртами або Іванами безродними будемо.
monument до 911 Показати IP 3 Серпня 2011 13:45
Люди! Да ви що - ніяк в тему не вїдите??? Мова не про пам'ятник, а про місце його встановлення!!! Як казав Задорнов: Ну какие тупые...!!! :)
1 Показати IP 2 Серпня 2011 23:10
Рейтинг Сосновського,як і Токарського -5%.Хай реєструє.
тата Показати IP 3 Серпня 2011 08:28
А коли могилку із штучними букетиками від РАГСу приберуть????
Патріот Показати IP 3 Серпня 2011 09:29
Тушка Сосновська, Славік Кравчук і ригіони у цьому питанні єдині. Як казав новий шеф Антона, пацан сказал-пацан сдєлал
ворм!кс Показати IP 3 Серпня 2011 09:37
На кого приємніше дивитися Бандері - на молодят, які творять майбутнє нації чи на хапуг Гіля, які це майбутнє нищать? Чи приємним буде сусідство розвалюхи ім. Козюри (екс-кафе Буратіно)?
Тетянка до ворм!кс Показати IP 3 Серпня 2011 10:17
думаю, що Бандера своїм прискіпливим оком повинен контролювати прокуратуру :)
Наталка до ворм!кс Показати IP 3 Серпня 2011 17:15
А молодятам починате своє життя з похороних вінків???
ОРДА Показати IP 3 Серпня 2011 10:22
http://www.volynnews.com/blogs/33/259/
Ваня Показати IP 3 Серпня 2011 10:30
Який памятник, якому бандері? Героя знайшли. Їх донецький суд лишив "героїв"він що був громадянином України, жив за кордоном, а його руками нищили і вбивали наш люд. Бандит він, а не герой.Давайте всім ідолам будемо ставити памятники.Краще садочка хоч одного відкрийте в Луцьку0,діток нема куди водити батькам, дороги відремонтуйте, а не памятники ставити бандері не дивитися на нього нашому поколінню, а плювати в його сторону треба.Спочатку розбіратися в історії треба, там всі темні кути.
раптор Показати IP 3 Серпня 2011 12:36
смішно читати вислови і думки сірої маси. їм аби пожерти і порозважатись. того й живете так як раби ментальні. не маєте в душі національної гордості і самоповаги, то не будете мати заможного життя. з часу московської імперії радієте на дрібні подачки влади - ах нам би садочок, ах нам би хоч на 5 коп. ціни дешевші. ах дякуємо владі за те що повернула свій погляд до нас нещасних і винула нам кісточку
Влада "сірої маси" Показати IP 3 Серпня 2011 17:47
То, рапторе, від тебе садочок новий очікувати? Чи школу? Чи лікарню?
Рапторша до Влада "сірої маси" Показати IP 4 Серпня 2011 15:30
Ах, нам би ще пару пам'ятничків, щоб було чим гордитися і самоповажатися!
Andrij Показати IP 3 Серпня 2011 18:23
саме пiдходяще мiсце цьому уроду, так це на смiтнику !!!!!!
малоросійській сірій масі Показати IP 3 Серпня 2011 18:29
так ви ж живете як раби вже десятиліттями і все просите милостиню. досить просити. не будьте холопами і малоросами-хохлами. люди без національної гідності ніколи не будуть жити гідно і багато, бо в душі вони слабаки і пристосуванці. вони звикли лиже принежено просити і толерантно дозволяти окупантам і олігархам знущатись над ними. це за такої тупої сірої маси, яка навіть не може відстояти свої права на краще життя, не може вийти на вулиці і показати що народ є джерелом влади, ми так і живемо. щось я не бачу щоб духовні малороси боролись за краще життя.
OrestN Показати IP 4 Серпня 2011 22:37
Моя пропозиція така: 1. Перенести пам"ятник Шевченка до РАГСу. 2. Перенести пам"ятник Лесі Українки на місце пам"ятника Шевченка. Перед головним корпусом ВНУнівера ім. Лесі Українки має стояни Лесин пам"ятник, чи не так? 3. а на Театральному майдані, на звільненому від Лесі місці має повстати памятник славному герою України і Волинського краю, де зародилася УПА - провіднику національно-визвольної боротьби українського народу проти всіляких окупантів, символу українського героїзма Степанові Бандері!!! Ваша думка?
фу Показати IP 5 Серпня 2011 10:39
який памятник біля РАГСУ? ви що...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus