USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку представили нову політичну силу

30 Квітня 2013 14:17
Оргкомітет нового політичного об’єднання «Сила Людей» пообіцяв, що боротиметься за «чистоту» своїх лав і не пускатиме до них судимих і тих, хто протягом останніх 10 років був народним депутатом, членом Уряду, або ж суддею Конституційного суду.

Про це стало відомо під час презентації «Сили людей» у конференц-залі інформаційно-аналітичного центру «ВолиньМедіа» 30 квітня.

Презентували об’єднання у Луцьку представники 6 регіонів України Ольга Омельчук з Хмельниччини, Андрій Осіпов з Волині, Зураб Кантарія з Рівненщини, Олександр Солонтай із Закарпаття, Костянтин Усов і Олексій Гончарук з Київщини і Віталій Ковтун з Львівщини. Загалом же серед ініціаторів – 25 людей з усіх регіонів країни, серед яких – представники малого та середнього бізнесу, громадські діячі та місцеві депутати. Всі мали досвід політичної, або громадської діяльності, знайомі з реаліями української політики на практиці.

За словами членів оргкомітету, вони планують об’їхати усі області України задля того, аби знайти однодумців, які теж хотіли б щось змінити у державі і створити таку політичну силу на засадах, яких не було до цього часу. Так, одним з основних принципів, з яким буде організована нова політична, сила мер Нетішина, що на Хмельниччині, Ольга Омельчук, яка представляла «Силу людей», назвала те, що вона створюватиметься «знизу вверх». Мовляв, керуватиме усім політична рада, а лідера й взагалі не буде, оскільки вони часто міняються, а разом з ними і політичне спрямування сили. Члени політради не прийматимуть рішення особисто, а представлятимуть лише свій регіон, де за те чи інше питання голосуватимуть усі учасники політичної сили, які будуть протоколювати. Саме цей протокол і презентуватимуть на засіданні політради.

Окрім того, вона зазначила, що не буде й фінансування від олігархів, адже разом із грошима вони можуть давати й настанови, куди тримати курс, аби задовольнити свої бізнес-інтереси. Наразі ж у об’єднання – самофінансування.

Своєю чергою, один із учасників презентації «Сили людей», депутат Луцької міськради Андрій Осіпов зазначив, що прийняття рішень у новій політичній силі має відбуватися лише шляхом таємного голосування і за умови наявності 75% голосів.

Учасник заходу з Рівненщини Зураб Кантарія, своєю чергою, розповів про «візії» нової політичної сили, адже саме навколо принципів, а не лідера, і будуть об’єднуватися її учасники. Так, він зазначив, що для «Сили людей» найвищою цінністю є людина освічена, розвинута, вільна та відповідальна, яка живе в достатку. Тож, він закликав усіх охочих доєднуватися до політичної сили і спробувати спільними зусиллями зробити Україну розвинутою країною з міцною економікою, де впроваджуються інновації, де влада - для людей, а не навпаки, державою, в якій люди об’єднуються у сильні громади на місцях і самостійно вирішують, як їм жити.

Про засади «Сили людей» розповів Олександр Солонтай із Закарпаття. Так, за його словами, основними в своїй діяльності нова політична сила вважає гідність, свободу, відповідальність, справедливість, відкритість, дієвість, солідарність, конкурентність і добробут.

Окрім того, він зазначив, що «Силі людей» не байдуже, з ким об’єднуватися. Так, до лав нової політичної сили «пустять» тих, хто «не є судимими, які не були протягом 10 останніх років депутатами Верховної Ради, членами Уряду, суддями Конституційного суду». «Тобто людьми, які несуть політичну відповідальність за те, що коїться з Україною на даний момент», - додав Солонтай.

«Багато з наших політиків говорили про люстрацію і що вона потрібна. Ми вирішили навіть на рівні пошуку однодумців почати політичну люстрацію. Ми не хочемо бачити у своїй політичній силі ні лідера синьо-білих, ні помаранчевих, але й людей, які несуть безпосередньо відповідальність. Вони мали свій шанс змінити країну. На жаль, ми були свідками того, як одні і другі приходили до влади, користувалися її ресурсами і свої зусилля спрямовували не на зміну країни, а на продовження можливості доступу до цих ресурсів. Тому ми хочемо об’єднатися з тими, хто розділяє наші цінності та принципи. Всі інші речі: правила, програму ми будемо з ними вирішувати самі», - висловився Олександр Солонтай.

Ініціатори утворення нової політичної сили планують до кінця травня побувати у всіх великих містах України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Лучанин Показати IP 30 Квітня 2013 17:49
«Тобто людьми, які несуть політичну відповідальність за те, що коїться з Україною на даний момент» - а обласні та міські депутати відповідальності ніякої не несуть? Кому на цей раз хочуть очі замилити?
лучанин 2 Показати IP 30 Квітня 2013 18:35
да-да, чув про Осіпова, ну дуже "чесний" і особливо "порядний" :(
Рома Бонд Показати IP 1 Травня 2013 08:03
Осіпов, Шиба, Пиза - ось нові обличчя української політики. Це не вони поміняли по кілька партій, розвалили Луцьк, рейдерські захопили масу підприємств, здали в заставу банку людей разом з їх житлом у гуртожитку. Нових вам успіхів нові політики!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus