USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку пройшов марш опозиції. ФОТО

24 Серпня 2011 12:14
У День Незалежності представники опозиційних партії разом зі своїми прихильниками та духовенством пройшли маршем головною вулицею Луцька – цією акцією опозиціонери засвідчили свою незгоду діям «режиму Януковича».

На "Народний марш на день Незалежності", як назвали цей захід учасники акції, 24 серпня зібрались представники політичних сил, громадських організацій, духовенство, воїни ОУН-УПА.

У марші взяли участь представники «Батьківщини», «Свободи»,«За Україну!» «Нашої України», «Фронту Змін», Народного Руху України, Української соціал-демократичної партії, «Громадянської позиції», УРП «Собор» та інших політсил.

Опозиціонери вирушили маршем з Театральної площі Луцька до Київського майдану. Рух на проспекті Волі, яким рухалась колона, був тимчасово перекритий.

Командував "маршем" очільник волинських «тимошенківців», депутат Волиньради Анатолій Грицюк.

Опозиціонери рухались з музичним супроводом – з гучномовця лунали українські патріотичні пісні.

Попереду колони кілька людей несли велике синьо-жовте полотнище. Крім того, активісти несли в рухах банери з гаслами: «За Україну без Януковича», «Бандера і Шухевич – герої України» тощо.















На Київському майдані під стінами Волинської облдержадміністрації учасників маршу чекали однодумці.

Тут почергово виступили лідери опозиційних політичних сил. Усі вітали учасників акції з Днем Незалежності, закликали об’єднуватись на захист опозиційних лідерів Юлії Тимошенко та Юрія Луценка.

Говорили про те, що президент та уряд не справляються з покладеними на них обов’язками, про утиски української мови, про невдалі реформи влади.





















У кінці акції Анатолій Грицюк зачитав резолюцію учасників мітингу. У резолюції, зокрема, йдеться:

"Ми, учасники мітингу з нагоди 20-річчя Незалежності, відзначаємо, що на 20-му році після проголошення Незалежності Україна опинилася перед небезпекою втрати демократичних свобод, встановлення кланово-олігархічної диктатури, що загрожує незворотними процесами у розбудові державності та суверенітету.

Після приходу до влади Віктора Януковича та його команди від Партії регіонів були підписані так звані «харківські угоди», які поклали початок руйнуванню територіальної цілісності України, ліквідовано конституційні засади, за якими останні п'ять років працювала Верховна Рада, зроблено відвертий поворот до згортання демократичних прав і свобод громадян, змінено зовнішньополітичний вектор України.

Замість обіцяного «поліпшення життя українців вже сьогодні» влада регіоналів нав'язує нам псевдореформи, проводити які збирається за рахунок народу. Податковий кодекс забирає наші гроші, бо можновладцям вкрай потрібні золоті унітази. Пенсійна реформа перетворює нас на довічних рабів, бо орді хочеться, аби ми жили та помирали на їхній роботі.

Житловий кодекс забере наше помешкання, бо їхня жадоба не знає меж. Дозвіл на продаж землі позбавить нас місця, де ми народилися, де ростуть наші діти й поховані наші предки. Вояи поводять себе як окупанти у чужій країні. Для них наші права - лише перешкода для їхнього збагачення.

Розгорнувши кримінальні переслідування проти лідерів опозиційних партій, арештувавши Юлію Тимошенко, Юрія Луценка, колишніх урядовців попереднього Кабінету міністрів, представників опозиційних сил в регіонах країни, нинішня влада Януковича і Партії регіонів оголосила відкриту війну опозиції. У цій війні вони використовують судову систему як інструмент розправи зі своїми політичними опонентами, як механізм відволікання уваги суспільства від економічних, соціальних проблем, від щоденного погіршення життя українського народу.

Ми, учасники мітингу, заявляємо: не про таку Україну мріяли наші предки, протягом багатьох століть виборюючи право на існування незалежної, суверенної демократичної держави України, не такою бачили її ми, відстоюючи Незалежність двадцять років тому.

Ми заявляємо про свій рішучий протест проти свавілля влади Януковича, руйнування засад незалежності та згортання демократичних прав і свобод, проти політичних репресій щодо представників опозиційних партій.

Ми готові рішуче відстоювати своє право на життя в цивілізованій європейській державі, використовуючи для цього всі засоби, гарантовані Конституцією України.

Захистимо Україну - захистимо свої права! Слава Україні! Смерть ворогам!"
.













Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
зараз вцюняюсь Показати IP 24 Серпня 2011 14:48
Опозиціонери, мать їхню:Грицюк, Шиба (обласканий Борисом Петровичем), Кралюк... Якщо всі вони- опозиція, то моє хваміліє Ібарурі і я іспанський льотчик. Питання до Клімчука: Борис Петрович, кому Ви служите? Люди розуміють, що реальна влада на Волині кардинально відрізняється від державної: всі гріхи - Януковичу, всі гроші і плюси - Юлькиним. Шкода, що товаришів Сталіна і Берії немає серед живих!
Вася Показати IP 24 Серпня 2011 14:55
Закон один для всіх ! ! ! ВОнА - Крала ! ! ! Бандера - не герой а фашит разом з Шухевичем СС галичина пригадайте які служили гітлеру Ганьба ! ! !
невідомо Показати IP 24 Серпня 2011 15:04
... а люди то видно що не прийшли. Набридло дивитися на ці добре відгодовані рильця. Одне і теж... Коли ж Ви нарешті панове почнете працювати, все байдикуєте. Грицюк, Шиба, Бондар, Банада, Гузь - Ви ж всі були вже при владі і сьогодні ніби й не страждалі... що зробили. Ще й Свобода там з ними позориться, хочете на виборах разом пролетіти!?
Лучано Показати IP 24 Серпня 2011 15:45
Як мости будувати, то шиба цього не міг. А коли Клімчук відкриває міст - то цей безвусий д. вже в опозиції. Не зрозуміло на хера в області такий державний службовець - архітектор котрий мітингує і споїть в опозиції до влади. Їдь до Тимошенко - хай візьме тебе на роботу!!!
анонімус Показати IP 24 Серпня 2011 15:49
і вовка з прапором засвітився)))
Молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 16:10
Подивіться на обличчя, які йдуть в цьому марші. Старі пердуни і кілька молодих собак, які постійно гавкають, тому що не мають досвіду життєвого. Де молодь ? Де маси? Де підтримка синьоокої Волині, про яку Грицюк розказував?? Ганьба вам з вашою Юлею. Ніхто її не саджатиме за грати, кому треба її кормити державним коштом:-) З Днем Незалежності!!!!
учасник акції Показати IP 24 Серпня 2011 17:12
В колоні чітко карбував крок, як боєць загону Че Гевари, журналіст-прислужник влади Микола Якименко. Завжди, як вавюрка, вився біля ніг Бориса Петровича, а сьогодні - поруч з опозицією. Може й правий: в кишені - немала державна пенсія, ще працює, то чому б в 65 з гаком років не покозакувати? Треба вміти так різко підфабовуватись і перефарбовуватись.
Українець Показати IP 24 Серпня 2011 17:39
Опозиція молодці! Доки опозиція мітингує, все управління внутрішньої політики облдержадміністрації строчить брудні коменти. Мітинг був супер! В колоні декілька тисяч чоловік! Вітаю!
kozak Oleg Показати IP 24 Серпня 2011 17:54
Українець, ХА ХА ХА - декілька тисяч, та там 1000 толком не назбирається, чи ви зарахували до опозиції всіх тих хто проходив мимо, або сяткував на центр. майдані і відношення до вас ніякого взагалі немав :)))))) Ішов якось в центр частині міста то школоті якраз роздавали ці прапори і всяке таке, звичайно всяка школота і за паро гривників згідна помітингувати разом із старими пердунами які при владі були вже і нічого не зробили... В Шиби, Грицюка був свій строк на посадах і що вони зробили, та яка там не була б блавада - голуба чи яка (я маю на увазі на Волині), головне що щось робиться, центр майдан облагородили, садочок мають будувати і школу № 27, дороги робляться, да не сильно но помітно досить в порівнянні з останіми роками, на свято дня міста грошей не пожалкували і був нормальний салют не те що на 925 років на кожній копійці зекономили і забрали потім собі...
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2011 17:56
А представнику молоді Луцька не соромно так звертатися до людей похилого віку? "Достойний" шанувальник і послідовник нинішньої влади, нічого не скажеш. А на мітингу було багато людей, різного віку, в тому числіі молодь. Дуже правильна акція!!!
Молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 18:03
Зовсім не соромно. Ви мітингуєте бо спробували пожити рік без влади і зрозуміли, що це не для вас, от і мітингуєте, а що втрачати?)) Не хотів нікого образити, просто в таке свято це виглядало недоречно
Сергій Скрипчук Показати IP 24 Серпня 2011 18:06
Поки є така опозиція, владі можна нічого не боятись. Все ідеологія, пам'ятники, а самі місто ділять
народний контроль Показати IP 24 Серпня 2011 18:08
Шиба, за яким тюрма плаче після його "мерування" з помпою на всю область був взятий Клімчуком на державну службу. Державний службовець вийшов на мітинг "опозиції" - це ЯК!!! Хто за це відповідатиме? Борис Петрович, Вам "земельного компромату" мало? Куди дивиться Президент,- гнати в три шиї + притягнути до відповідальності по повній програмі! За зраду. З Романюком разом.
Молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 18:12
Вони собі кричать а Клімчук з Романюком відкрили міст через колії Люди працюють і роботу видно неозброєним оком, а що зробив Шиба з Грицюком за свою каденцію????? Ганьба цій опозиції
Л А Д О М И Р до Молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 19:40
+100500
Лучанка Показати IP 24 Серпня 2011 18:16
А шкода, що не соромно. І не треба про політику - просто треба поставити себе на місце старшої людини, а таке рано чи пізно станеться.Ну що, сильно приємно, коли хтось із молоді так до вас звернеться?
Молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 18:18
Не буде толку з таких мітингів навіть тому що в кожної політсили різні гасла. одні за свободу юлі інші за україну безянуковича а треті за свого героя бандеру))) стадо і все...
адекватна молодь Луцька Показати IP 24 Серпня 2011 18:21
гавкайте собаки дикі янучари,відробляйте гроші! всі в кого Україна в серці були там, як у вас хватає совісті таке казати, майте повагу хоч би до старших людей,але бидлуватість у вас скрізь, як у влади сьогодні і вашого лідєра...Бог вам суддя! Зі святом усіх українців! СЛАВА УКРАЇНІ!
Exaboto до адекватна молодь Луцька Показати IP 25 Серпня 2011 20:52
якщо адекватна молодь виступає за Юльку, то ви зовсім неадекватні. Згадайте, вона була вже премєром. Скільки можна на тіж граблі наступати? Думайте своєю головою!
Доброта Показати IP 24 Серпня 2011 18:40
Якщо опозиція така нікчемна, як пишуть прихильники Клімчука , якого люблять називати волинські журналісти губернатором, то чому він сам не підійшов до мікрофону і не попросив слова, щоб хоча б привітати мітингульників з Днем Незалежності? Натомість коли вранці біля приміщення облдержадміністрації почали ставити партійні намети, цар Борис вискочив до людй у супроволі міліції і став забороняти ставити намети, ніби він уже приватизував і Київський майдан.
Exaboto до Доброта Показати IP 25 Серпня 2011 20:53
тому що в якомусь селі поклали 100 метрів асфальту і він урочисто лєнточку перерізав.
Западенка Показати IP 24 Серпня 2011 18:40
Поки є така опозиція, то владі якраз і треба боятися.Не випадково перші особи з державного автомобіля № 0050 в чорних окулярах спостерігали за мітингом.А на мітинг зібралось справді багато людей.Слава Україні!
З мітингувальників Показати IP 24 Серпня 2011 18:48
Звичайно минеться нинішня влада.Коли? Судячи з риторики призначених коментаторів- скоро.
kozak Oleg Показати IP 24 Серпня 2011 18:49
Повністю підтримую "Молодь Луцька". Я повністю прідтримую, що не місце такій владі яка зараз є, але і проблема в тому, що правду сказав Сергій Скрипчук - поки така опозиція яка була вже декілька раз при владі нинішній владі нічого боятися, а що до місцевої влади, та мені чесно вибачте на слові нас... вони від ПР чи від іншої партії, головне, що дійсно в місті стало щось робитися...
гробокопатєль Показати IP 24 Серпня 2011 18:52
А директор спецкомбінату закрився від телебачення паперами. Але з такою вагою (140кг), важко заховатись. Як солдат, який застромив гвинтівку штиком в землю і за нею сів срати. Романюк, бля, завтра його взує по повній програмі. І правильно зробить. А про Шибу я вже й мову не веду - кончений.
Л А Д О М И Р Показати IP 24 Серпня 2011 19:40
ой йой йой, скільки пафосу, як ці "ідіотологи" за...ли!!!
VCS Показати IP 24 Серпня 2011 19:59
Ось з коментарів і видно, що ця опозиція з себе представляє! :) Ви покажіть хоч одного з їхніх "лідерів", хто працює і щось зробив для області? А таких, майже, і немає! Так що ви з себе уявляєте і що можете дати людям?! Вже давно пора не словами а ділом, що у вас, опозиції, ну дуже погано виходить! А ля-ля - це не мішки тягати! Слава Україні!
Вар"ят Показати IP 25 Серпня 2011 00:24
Кумедно бачити таких опозиціонерів.Цікаво, а відносно кого вони знаходяться в опозиції?!
Віктор Показати IP 25 Серпня 2011 05:59
Слава Героям ! Вчора нас було тисячі, сьогодні сотні тисяч, а завтра мільйони !!! Комуно-оліргахічна, прокремлівська владо - начувайтесь, ваша пісня "спєта" Слава нації !!!
Manhattan Показати IP 25 Серпня 2011 17:44
на 10-му фото не опозиціонери, а загін добре відгодованих кабанчиків:))
Лучанка Показати IP 25 Серпня 2011 18:54
...Скажіть, народе, чого Ви є на с-ки не свідомим?! Що сьогодні Луценко, Юля, а далі?! А далі те що в білорусії чи в Росії буде і з нами! Невже Ви цього не розумієте?! Суть не в Юлії, а суть в простих речах, але Ви не відризните мажоритарної виборчої с-ми від від с-ми єдиного перехідного голосу! То чому Ви тут пишете такі нісенітниці?! Робиться, так, робиться, а коли? В період кризи щось робиться, коли люди не мають копійки аби буханку хлібу купити не говорячи вже про масло чи сметану!!! Одумайтеся і суть ПОВТОРЮСЯ не в Юлі, а в нас, що нам треба бути силою, мати міць,щоб "зверху" розуміли, що ми єдині, ми за справедливість! Всі при владі "не хороші" проте ми за що боролися?! А що маємо?! Ми також у цьому винні... тому що як сліпі котенята віримо обіцянками Януковича та його КО, проте ЦЕ Є НЕРЕАЛЬНИМ, ЗНАЮЧИ ЦЕ АБСОЛЮТНА БІ-ТЬ УКРАЇНЦІВ взяла і проголосувала саме за нього! За зека, одумайтеся! А називати старших людей, обзивати НІХТО НЕ МАЄ ПРАВА, ДЛЯ ПОЧ. САМОМУ ПОТР. дожити до того віку і стати свідомою людиною!!!
Семен Показати IP 26 Серпня 2011 12:28
Одні і ті ж прикормлені дебіли все ллють свої помиї день при дні. Ну що б ви вже таке нарешті з’їли, щоб не мололи різної хєрні. Внучата КаГеБешної сволоти, неначе блохи з шелудивих псів отримали нарешті вже роботу й загризти, схоже, ладні геть усіх. При слові - Україна, в них судоми, в очах нуртує ненависть сліпа. І розкидають скрізь свої прокльони під проводом московського попа. Все каркають обідрані ворони, - потомство байстрюків і яструбків. І владі новій ревно б’ють поклони збіговисько скажених пацюків. Замовкніть вже. Вертайтесь на помийку. Там місце ваше і таких як ви. Одержите іудину копійку від клерків «обласного голови».
Танічка Показати IP 29 Серпня 2011 20:03
А Гузь, все таки, красавчик!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus