USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку відкриють центр надання адмінпослуг

7 Липня 2011 11:46
У Луцьку відкриють центр надання адміністративних послуг, який, як запевняють у мерії, зменшить бюрократію в муніципалітеті та покращити рівень обслуговування чиновниками населення.

Про це під час семінару-тренінгу 7 липня повідомив луцький міський голова Микола Романюк.

Мер зазначив, що місто потребує нових форм співпраці влади та громадськості. Одним з таких повинен стати центр надання адміністративних послуг, який планують відкрити у 2012 році.

«Те, що сьогодні є – немає бути. Людина, яка звертається до органів влади, звертається в багато різних інстанцій, тратить багато часу, нервів, здоров’я. про це потрібно говорити, бо це так і є на сьогоднішній день. Є бюрократія», - зазначив Микола Романюк.

Міський голова оминув питання про те, де саме знаходитиметься цей центр і скільки людей в нього працюватиме, зазначивши, що це поточна робота, яка вирішуватиметься в ході реалізації проекту.

Голова правління центру політико-правових реформ Ігор Каліушко зазначив, що створення подібного центру позитивно вплине на сприйняття громадянами міського голови. Він зазначив, що мери міст Вінниця та Івано-Франківськ, за час каденції яких запрацювали подібні заклади, мали високий ступінь довіри серед громадян, про що свідчать результати останніх виборів – у цих містах мери відбувають по другій каденції.

Каліушко зазначив, що зручність для громадян є основним критерієм діяльності публічної влади.
Його думку поділяє і керівник представництва фонду Фрідріха Наумана Гайке Дьорренбехер, яка зазначила, що подібні установи як центр надання адміністративних послуг існують в Німеччині понад 20 років.

«Держава має якомога менше втручатися в життя громадян. Громадянин повинен сам залагоджувати якомога більше своїх справ. Держава створює для цього передумови з прихильною для громадян установою, одного закладу, де можна отримати роз’яснення багатьох проблем. Для мера це є чудовою можливістю показати, що ви завжди до послуг своїх громадян», - зазначила Дьорренбехер.

Центр надання адмінпослуг передбачатиме принцип «єдиного вікна» в обслуговуванні населення, а також принцип «єдиного офісу» - максимум послуг надаватимуться в одному приміщенні. Скоротиться строк надання послуг, збільшиться кількість прийомних годин, інформація буде доступною, а умови очікування і заповнення документів – комфортними, - обіцяють у мерії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
РЕАЛІСТ Показати IP 7 Липня 2011 13:03
Ідея хороша, і такий центр потрібний. Але чи не стане цей проект черговим збільшенням чиновницького апарату та процвітання дармоїдщини?! Є вже єдиний дозвільний центр, який теж був покликаний все спростити... А потім і повстають з попілу різні КП, як "Луцькреклама"...
M Показати IP 13 Липня 2011 20:22
Шановні редактори, вичитуйте тексти статей, бо помилок стільки, що таке відчуття, ніби перекладали за допомогою Google.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus