USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Польщі розмірковують про війну з Росією

22 Вересня 2013 09:35
Загальнопольське видання «Rzeczpospolita» пише про спільні російсько-білоруські військові маневри під назвою «Запад 2013», що відбуваються при кордоні з Польщею.

Автор статті розмірковує над тим, що російська сторона у навчанні військових використовує сценарій війни з польськими повстанцями, повідомляє Експрес. Москва не тільки передбачає у своїх стратегічних планах війну з Польщею, але й послідовно реалізує сценарій навчань. Наприклад, у попередніх маневрах «Запад 2009», де росіяни боролися з польськими та литовськими повстанцями, внаслідок загострення конфлікту, на місто противника (до речі, Варшаву) упала тактична ядерна ракета — підкреслює автор. Нині інспектори НАТО не стежать за російсько-білоруськими маневрами, а отже, не відомо також, як ці військові навчання проходять. Тим часом Польща, у своїй стратегії захисту, приймає, що звичайний конфлікт з армією чужої країни має бути попереджений періодом напруги та інтенсивної підготовки з боку ворога. Інтенсивної, але настільки довгої, щоб Польща встигла повідомити своїх союзників з НАТО. Проте Росія, щонайменше від року, привчає своїх солдатів до швидких повітряно-десантних і ракетних ударів. Нещодавні навчання в Сибірі показали, що російські солдати радять собі дедалі краще — наголошує «Rzeczpospolita». Чи НАТО схоче прийти Польщі на допомогу? — тут відповідь радше негативна.

Цього року витрати на армію в російському бюджеті знову зросли. Таким чином, Москва утверджує свою сильну позицію в клубі реалістів, які вважають, що тверда військова сила гарантує безпеку і впливи у світі. Польща, своєю чергою, заглядає в бік оптимістів, тобто країн, для яких армія не має більшого значення, бо війни не буде. Не можна уникнути питання, якщо б Польща мала вести війну, то з ким? Не видно на обрії іншого кандидата, ніж Росія.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
ццц Показати IP 22 Вересня 2013 09:56
ну, ВН, із назвами до ідіотизму вже доходите
Степан до ццц Показати IP 22 Вересня 2013 09:59
Вони вже давно там....
Григорій до ццц Показати IP 22 Вересня 2013 10:05
http://expres.ua/world/2013/09/21/94087-polshchi-rozmirkovuyut-viynu-rosiyeyu? Експрес теж ідіоти, якщо таку назву дають?
Лучанин до Григорій Показати IP 22 Вересня 2013 12:46
Теж! Це по-друге. А по-перше - де посилання на цю статтю в Експресі? Чи автор один той самий? Тоді для чого Ви запитуєте?
Александр Показати IP 22 Вересня 2013 13:59
Можно узнать цель опубликования этой "новости"? Или это очередное аналитическое изыскание вашего корреспондента?
Rzeczpospolita Показати IP 22 Вересня 2013 15:26
Moskwa i Mińsk idą na wojnę http://www.rp.pl/artykul/68342,1049465-Moskwa-i-Minsk-ida-na-wojne.html треба робити посилання на першоджерела, панове журналісти...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus