USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

95% українців переконані в перемозі України, але дедалі менше вірять у швидкий кінець війни

5 Квітня 2022 22:47
95% українців упевнені в тому, що Україна переможе у війні, але зростає кількість тих, хто не вірить у швидке припинення бойових дій.

Про це свідчить опитування соціологічної групи «Рейтинг», проведене 30-31 березня, пише Українська правда.

95% опитаних вірять у те, що Україна зможе відбити напад Росії. Із них абсолютно впевнені 69%, скоріше впевнені – 25%.

Водночас зменшується кількість тих, хто вірить, що перемога можлива за кілька тижнів. 30% опитаних вірять, що Україні вистачить кілька тижнів, аби остаточно припинити наступ російських військ, хоча на початку березня таких було 39%. Ще 5% опитаних переконані, що Україні для перемоги потрібно лише близько тижня.

Водночас зростає кількість людей, які вважають, що для перемоги знадобляться кілька місяців або навіть пів року чи рік.

16% опитаних переконані, що до перемоги доведеться чекати близько пів року або рік, а ще 4% – більше року.

31% вважають, що попереду ще кілька місяців бойових дій.

Водночас 14% не змогли відповісти на питання «Як ви вважаєте, скільки часу потрібно Україні для перемоги у війні з Росією?»
Динаміка впевненості українців у перемозі

Крім того, майже 8 українців з 10 (78% опитаних) переконані, що Україна рухається в правильному напрямку. 11% вважають, що в неправильному, і ще 11% не змогли відповісти.

Це суттєво відрізняється від настроїв суспільства до початку повномасштабного вторгнення. До прикладу, соціологи групи «Рейтинг» у січні 2022 року, за місяць до повномасштабного вторгнення російських військ в Україну, фіксували, що лише 23% вважали, що справи в Україні йдуть у правильному напрямку, тоді як 70% вважали, що в неправильному.
Динаміка зміни настроїв суспільства щодо стану справ у країні

Соціологи опитали телефоном 1500 українців старше 18 років, які проживають в усіх областях окрім окупованого Криму та окремих районів Донецької й Луганської областей. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення.

Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus