USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Україна не збирається денонсувати «харківські угоди»

1 Квітня 2014 18:52
Україна не має наміру денонсувати жодну з угод з Російською Федерацією щодо перебування Чорноморського флоту.

Про це заявив міністр юстиції Павло Петренко на брифінгу в Кабінеті міністрів, - повідомляє «УНІАН».

Міністр юстиції зазначає, що для української сторони ці угоди є “доказовою базою щодо підтвердження прав України в судах, у тому числі і прав на компенсацію збитків з боку Російської Федерації”

“За міжнародною практикою, такі дії (одностороння денонсація Росією) міжнародними судами не визнаються. Ми зі свого боку не будемо жодної з цих угод денонсувати”, - зазначив міністр.

Він додав, що для української сторони ці угоди є “доказовою базою щодо підтвердження прав України в судах, у тому числі і прав на компенсацію збитків з боку Російської Федерації”.

Крім того, Петренко сказав, що якщо російська сторона буде в односторонньому порядку збільшувати ціну на газ для України, “ми так само будемо зі свого боку нараховувати ціну, яка є за формулою чинною без урахування цієї денонсації”.

Зазначимо, 31 березня Держдума РФ після анексії Криму в односторонньому порядку денонсувала угоду про базування ЧФ на території України. 28 березня цей законопроект в Держдуму вніс президент Росії Володимир Путін.

Сьогодні, 1 квітня, Рада федерації Росії одноголосно проголосувала за денонсацію угоди про базування ЧФ РФ в Україні. Після цього закон буде подано на підпис президенту РФ.

Голова правління ВАТ «Газпром» Олексій Міллер повідомив, що ціна російського газу для України становитиме у другому кварталі 385,5 долара за тисячу кубометрів.

Міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Продан заявив, що ця ціна розрахована з урахуванням «харківської знижки», і поки що Україна не одержувала ніяких документів про денонсацію цієї знижки. «Наразі діє знижка, у нас немає документів (про її денонсацію)», - сказав Продан. При цьому він зазначив, що Україна виходитиме з того, що Крим – це українська територія, і ЧФ Росії перебуває на українській території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Квітня 2014 19:27
парашці треба виставити в міжнародних судах збитки від денонсації угод.
Lutsk до НЕЛУЧАНИН Показати IP 1 Квітня 2014 21:46
Виставити можна. А далі? А потім, Раша черговий раз вставить Україні. Є сумніви?
Анонім Показати IP 1 Квітня 2014 22:03
А Росії по х......Скоро київській хунті кінець- 6 квітня піднімається проти Яйценюка і ко весь південний-схід.Свято наближається

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus