USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.70 9.88

Україна – перша в списку країн, де спростять візовий режим з ЄС

17 Січня 2014 13:40
Греція в період свого головування в Європейському союзі має намір спростити візовий режим для низки держав, зокрема і України, - пише Gazeta.ua. Україна опинилася на першому місці в списку пріоритетних держав.

Зі слів міністра туризму Греції Ольги Кефалогіані, в найближчі шість місяців Греція буде працювати над полегшенням візового режиму, щоб "прибрати зайві бюрократичні перешкоди" під час отримання віз туристами з третіх країн. Україна опинилася на першому місці в списку пріоритетних держав, названих міністром. Кефалогіані згадала і про необхідність полегшення візового режиму для громадян Росії, Туреччини та Китаю.

Зазначимо, що Греція довгий час входила в число країн з найбільш суворою візовою політикою щодо українців. Найяскравішим негативним прикладом візової практики була робота генконсульства Греції в Донецьку, де в 2010-2011 роках незалежний моніторинг показував понад 50% відмов у видачі віз. Ряд гучних скандалів, пов'язаних з необґрунтованими відмовами, а також загострення фінансової кризи в Греції змусили цю країну пом'якшити візову політику. Згідно з даними даними громадської організації "Європа без бар'єрів", з 2012 року у заявників вимагали набагато менше документів, ніж раніше, а середня частка відмов у грецьких консульствах знизилася до менш ніж 2%.

Проблемою, як і раніше, залишається низький відсоток тривалих багаторазових віз.

"Грецьке головування сприятиме прогресу в переговорах з приводу очікуваних пропозицій про перегляд візового кодексу". Візовий кодекс є ключовим документом, що регулює спільну візову політику країн Шенгенської зони, а також нешенгенских держав-членів ЄС, за винятком Великобританії та Ірландії. Кодекс набув чинності в 2009 році. Українські громадські організації давно домагаються його коригування, відзначаючи двозначність багатьох формулювань. Греція стала першим головою ЄС, який включив завдання зміни ВК в офіційну програму своєї діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus