USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Україна між Європою та Митним союзом. Головні цитати YES. ВІДЕО

22 Вересня 2013 15:39
Ялтинські щорічні зустрічі – це місце для виступу людей, яким є що сказати світу, і унікальний майданчик для гострих відкритих дискусій. Тож, промови найвпливовіших людей планети провідні міжнародні агенції часто розбирають на цитати, інформує ICTV.
Віктор Янукович образно визначив місце України на геополітичній карті світу.
«Україна знаходиться між двома великими монстрами - Євросоюзом та Росією - це ми відчуваємо щодня», - зазначив президент України
Київ прагне дружити з обома, але схиляється до одного.
«Ми будемо будувати велику Європу», - додав він.
Президент Литви Даля Грібаускайте розуміє, в якій ситуації опинилася Україна, після того як Росія поставила ультиматум – або угода про асоціацію, або митний союз.
«Тиск зростає щодня. Я бажаю вам встояти! Сподіваюся, що Україна має сили протистояти цьому тиску. Україна повинна бути архітектором власного майбутнього. Занадто велика, сильна, важлива країна для того, щоб самій вирішувати, якою вона буде і якою буде її майбутнє», - сказала Даля Грібаускайте.
Водночас другий президент України, говорячи про енергетичну безпеку держави наголошує – у дорогому російському паливі вітчизняний бізнес має побачити неабиякий плюс. Бо саме високі ціни на енергоносії змушують нас переходити на нові енергоощадні технології.
«Сподіватися на те, що Росія знизить ціну - не можна. Навпаки - треба росіянам дякувати за те, що вони змушують нас займатися новими технологіями та енергоефективністю, енергобезпека - це та ахіллесова п'ята, яка протягом 20 років нахиляла нас вниз», - уточнив Леонід Кучма.
Своїми одкровеннями приголомшив колишній директор-розпорядник МВФ Домінік Стросс-Кан. Він переконаний - Євросоюз не ідеальне утворення, а економіка Європи хворіє — давно і небезпечно.
«Європейський союз перебуває зараз навіть не в рідкому, не в текучому стані, а в газоподібному. Досить скоро йому буде неможливо приймати рішення. Для того, щоб ухвалювати рішення, потрібен консенсус увесь час, але досягти його з двадцятьма вісьмома країнами стає дедалі важче», - вважає Стросс-Кан.
Проблеми є і в США. Нині економіка Америки потребує висококваліфікованих працівників, а от якість освіти знижується – вважає відомий економіст Ларрі Саммерс.
«Головна ознака здорового суспільства — це впевненність батьків, що їхні діти житимуть краще. А нині в цьому сумнівається більша частина індустріалізованого світу. У США росте перше покоління дітей із гіршою освітою, ніж мали їхні батьки», - наголосив Ларрі Саммерс.
Допомогти знайти себе у сучасному світі можуть знання, і сучасні технології. Тому в авангарді планетарної революції – нинішні діти, вважає футуролог лауреат Нобелівської премії Мічіо Каку.
«Нині діти не граються зі своїми сусідами по квартирі. Завдяки сучасним технологіям вони грають з кимось з Австралії, Росії, з Борнео. Дітям подобається бути в планетарній цивілізації. І вони в кінцевому підсумку створять її», - сказав Мічіо Каку.
Яскравим вираженням цього процесу є 12-річний вундеркінд з Пакистану Хадіджа Ніазі. Один за одним вона закінчує університетські онлайн-курси — з фізики, штучного інтелекту, компютерних наук.
«Лише лінивий не скористається можливостями, які дають сучасні технології. Багато використовують ці блага для задоволення. Але світові проблеми зростають, а отже таких людей буде все менше», - вважає Хадіджа Ніазі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus