USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Українське місто хоче вступити в ЄС окремо від України

25 Листопада 2013 10:10
На Львівщині прикордонне містечко хоче окремо від України євроінтегруватися. Мова - про Раву-Руську, що розташована всього лиш у 2 кілометрах від території Польщі. Відповідна ухвала була зачитана на міському віче в п'ятницю, - інформує ТСН.

Мер Рави-Руської Ірина Верещук офіційно направила документ із цього приводу до Європарламенту.
«Мільйони українських громадян, які все ще вірили та сподівалися на світле майбутнє для себе та своєї країни, тепер не бачать навіть променя надії. Міські, сільські та селищні громади по всій території України сьогодні намагаються показати, що Україна – це Європа, її місце у цивілізованому світі, а не у імперському рабстві», - йдеться в тексті.

«Рава-Руська як місто, що розташоване за 2 кілометри від Європейського союзу, ментально, духовно, культурно, історично є Європою. Громаді нашого міста як нікому іншому відомо, що таке Європа, які вона дає можливості та перспективи. І тому ми не погоджуємося, не підтримуємо, не визнаємо і не підкоряємося антиукраїнському рішенню уряду. Натомість просимо вас дослухатися не до політиків та урядовців, більшість з яких сьогодні проводять відверті антиукраїнські дії, а до простих громадян, які говорять «так» Європі, «так» угоді про асоціацію», - зазначено в заяві.

В ухвалі мер Рави-Руської посилається на континентальну Хартію місцевого самоврядування та просить Брюссель вважати офіційну позицію уряду України щодо призупинення євроінтеграції такою, що не відповідає і не відстоює інтереси територіальних громад. «Враховуючи це, просимо вас укласти угоду про асоціацію між Європейським Союзом та територіальною громадою міста Рава-Руська, - зазначається в документі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Толік Показати IP 25 Листопада 2013 10:25
А можна вулицею, будинком чи взагалі окремо сім’єю???
Ірині Верещук Показати IP 25 Листопада 2013 10:42
Баба -дура і цим все сказано!!!
Читайте класиків Показати IP 25 Листопада 2013 10:56
Кримінальний кодекс України Стаття 110. Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України 1. Умисні дії, вчинені з метою зміни меж території або державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України , а також публічні заклики чи розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення таких дій, - караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк. 2. Ті самі дії, якщо вони вчинені особою, яка є представником влади, або повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або поєднані з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, - караються обмеженням волі на строк від трьох до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк. 3. Дії, передбачені частинами першою або другою цієї статті, які призвели до загибелі людей або інших тяжких наслідків, - караються позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років.
Во-во! до Читайте класиків Показати IP 25 Листопада 2013 11:26
От і я прочитав це і відразу подумав що баба сама собі підписала вирок і в недалекому майбутньому направиться в ("євро")зону до Юлії Володимирівни. А можливо це і є спосіб переходу до Євросоюзу - спочатку на зону, а потім в єврозону?
Опанас до Во-во! Показати IP 25 Листопада 2013 11:58
ВО-ВО! Дуже розумна жінка! Треба всім миром підтримати цю ідею!
Дід Опанас до Читайте класиків Показати IP 25 Листопада 2013 11:31
Шановний класик! А в якому класичному творі написано що можна так глумитись над 46-ти мільйонним народом? Дуже розумна жінка Ірина Верещук! Цю ідею треба підтримати. Всі міста і села України, пишіть самі за себе заяви до Євросоюзу! А хто не захоче у Єаропу-хай іде до Путіна.І зразу буде видно ХТО Є ХТО.
Євросоюз Показати IP 25 Листопада 2013 11:19
можна,треба тільки шенген
Опанас до Євросоюз Показати IP 25 Листопада 2013 11:55
Шанген кажеш?А що таке держава? Це ми з вами! А що таке "наші" Азарови і Януковичі?Правильно-це короста!ЇЇ треба скинути.От і пропоную. Кожне місто, село,хутір пишіть заяви до людського життя, до миру і стабільності.Де немає пенсій по 800 грн., де немає затримки зарплат по 5 місяців, де діти не мруть від інєкцій прививок,де люди не пропадають безвісті.Де не виходять на ЛЮДИНУ з карабіном, де не снідають із золотих унітазів. Пишіть, людоньки!Може ще живий наш БОГ і почує нас і побачить землю,що дав нам і що ми на своїй землі і в своєму краї, і ім"я у нас слов"янське.А зайди полонили нас, забирають землю нашу, забироють людей наших,забирають ім"я наше.От тоді і буде настоящий шанген.Як до звернення буде підпис 46-мільйонів українців.Оце і є шанген.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus