USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Українським чиновникам дозволять бути партійними

8 Червня 2011 11:15
Нова редакція закону «Про державну службу» не заборонятиме чиновникам суміщати держпосади зі членством у партіях.
На думку депутатів, держслужбовцям має бути дозволено займатися партійними справами в неробочий час, пише Українська правда із посиланням на «Комерсант-Україна».
У ході підготовки до другого читання президентського законопроекту «Про державну службу» депутати запропонували близько 900 поправок. Частину з них у парламентському комітеті з питань державного будівництва й місцевого самоврядування планують розглянути в середу, 8 червня.
За інформацією газети, більшість поправок носить технічний характер, але є й принципові зміни.
«Ми виключили норму про те, що чиновникам не можна бути в партії. Такої заборони вже нема але за однієї умови: держслужбовець може займатися справами партії, членом якої він є, тільки у вільний від роботи час», – повідомив член профільного комітету Василь Демчишен.
Депутат назвав законопроект аполітичним і зазначив, що при його підготовці робоча група з представників різних фракцій «дійшла повного взаєморозуміння».
Перший заступник голови комітету з питань державного будівництва й місцевого самоврядування Ольга Боднар пояснила, що виключення норми про політичну нейтральність чиновників було умовою депутатів при ухваленні законопроекту в першому читанні.
Лідер фракції Компартії Петро Симоненко також висловився за партійність чиновників.
«Якщо виборці надали довіру політичній силі й вона формує уряд, то, щоб увійти у владу, йому (чиновнику) що, треба відмовитися від програми й передвиборних обіцянок?» – здивувався Симоненко.
Нагадаємо, президентський законопроект «Про державну службу» був ухвалений Верховною Радою в першому читанні 7 квітня.
Документ був розроблений у рамках адміністративної реформи «для підвищення якості державного управління й зниження рівня корупції».
Початковий варіант законопроекту, який вносився до парламенту президентом, передбачав дотримання держслужбовцями «політичної нейтральності».
«Держслужбовець не має права бути членом політичних партій, організовувати страйки й брати в них участь», – значилося в проекті.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus