USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Українців, які «за» угоду з ЄС, у Кремлі назвали «групою навіжених»

29 Жовтня 2013 17:14
Радник президента РФ Сергій Глазьєв у прямому ефірі телеканалу «Росія 24» заявив, що не вбачає перспектив у підписанні Україною угод про асоціацію з ЄС, - повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Я вважаю, що вона не буде підписана. Ця угода не може бути підписана, тому що вона суперечить усьому - економічним інтересам України, нашій духовно-історичної традиції, вона невигідна Європі, вона невигідна нам, Білорусі і Казахстану. Вона нікому невигідна, окрім групи навіжених політиків, які нав'язують цю лінію», - заявив Глазьєв.

Радник російського президента також зазначив, що, парафувавши цю угоду, Україна вже порушила Договір про дружбу, що є базовим для російсько-українських відносин.
«Відповідно до статті 13 Договору про дружбу з Україною, ми зобов'язалися зближувати наше законодавство, прагнути створити єдиний економічний простір. Угода про асоціацію з ЄС повністю закриває таку можливість, тобто українське керівництво порушує базовий договір з Росією, на якому будується весь фундамент наших двосторонніх відносин», - наголосив Глазьєв.
Він вважає, що першою причиною, через яку українське керівництво «ухвалює настільки дивне рішення» , - «це якийсь обман».

«І як у всякій зраді, цей самообман базується на особистих інтересах людей, які причетні до ухвалення рішень. Ми знаємо, що багато українських політиків і олігархи мріють легалізувати свої гроші в Євросоюзі, у них там власність, нерухомість. І європейські партнери їм на вушко шепочуть: ви робіть, як ми скажемо, і у вас все буде добре», - стверджує радник президента.

Він також навів розрахунки, які , зі слів представника Кремля, російська сторона проводила з українськими вченими. «Ці розрахунки говорять про те , що якщо Україна підписує угоду про асоціацію з ЄС, йде на цю нерівноправну зону вільної торгівлі, вона буде аж до 2020 року отримувати мінус в економічному зростанні і торговому балансі. Ми оцінюємо приблизно мінус 1,5% ВВП на рік. Ці цифри захищені на всіх рівнях, (...) ніхто з цими цифрами не сперечається», - заявив С. Глазьєв.

Водночас, з його слів, якщо Україна входить до Митного союзу, «вона одномоментно отримує плюс 10 мільярдів доларів поліпшення торгівлі за рахунок того , що ми переходимо на внутрішнє ціноутворення із газу, ми не будемо брати експортне мито з нафти, що постачається до України - це вже 5,5 мільярдів».

«Повністю відкриється ринок для українських агропромислових товарів - це ще 2 мільярди, і, звичайно, величезна кооперація у машинобудуванні, яка цілком зав'язана на Росію, і тут можливості зростання - це багато мільярдів доларів спільних проектів, які сьогодні зупинені, тому що у нас немає ясності, як далі рухатися», - заявив радник президента РФ.

До того ж, як повідомляє «Тиждень.ua», Сергій Глазьєв в ефірі радіостанції «Эхо Москвы» заявив, що не виключає можливості введення візового режиму з Україною у зв'язку з активною євроінтеграцією Києва, хоча запевняє, що цього «хотілося б уникнути всіма силами».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
народ Показати IP 29 Жовтня 2013 17:41
Росія боїться того що не вони,а ми будемо диктувати свої правила.
Макар Показати IP 29 Жовтня 2013 18:50
Шавка,що родом з Запоріжжя настільки ненавидить Україну,що щиро бажає їй згнити в московському болоті.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus