USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

В Румунії - мітинги проти амністії корумпованих чиновників

22 Січня 2017 22:50
Багатотисячні акції протесту проходять в найбільших містах Румунії. Мітингувальники вимагають скасування урядової постанови про амністію та помилування.

Як повідомляє Укрінформ, ініціатором акції виступила громадська організація «Корупція вбиває!».

«Ми знаходимося тут, щоб вимагати від уряду скасування постанови про амністію та помилування, в результаті якої на волі може опинитися багато корумпованих чиновників, яких засуджено вже судовою інстанцією», - заявив один з організаторів акції на Університетській площі у Бухаресті, де зібралося декілька тисяч протестувальників.

Мітингувальники скандують «Злодії повинні сидіти у в'язниці», «Хочемо Румунію без злодіїв!», «За усіма злодіями повинні прийти співробітники Управління по боротьбі з корупцією!».

Раніше з вимогою скасувати постанову про амністію до уряду звернувся президент Клаус Йоганніс. До слова, він приєднався до мітингуючих у Бухаресті проти урядової постанови про амністію і помилування.

«Я приєднався до тисяч протестувальників, щоб висловити своє обурення: неприпустимо, щоб група політичних осіб у владі змінила кримінальне законодавство, підриваючи тим самим засади правової держави», - підкреслив президент.

Кілька днів тому уряд Румунії прийняв постанову про амністію і помилування, відповідно до якого може бути достроково звільнено багато засуджених за корупцію чиновників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олег Показати IP 22 Січня 2017 23:20
Румуни, молодці!!! А нам, УКРАЇНЦЯМ, до них ще рости і рости.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus