USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Відмінності чеченської війни від АТО. Інфографіка

17 Листопада 2014 17:38
Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України разом з організацією "Слово і діло" створили інфографіку, завдяки якій показали, чим саме відрізняється чеченська війна від Антитерористичної операції, яка зараз триває на Сході України, - інформує ТСН.

Повідомляється, що АТО розпочата 14 квітня, щоб зупинити розгортання за "кримським сценарієм" окупації території України через діяльність терористів, підтриманих спецслужбами РФ. АТО досі не завершена, оскільки армії України де-факто протистоїть РФ. Своєю чергою, у Чечні конфлікт полягав у прагненні РФ не допустити незалежності Чеченської республіки Ічкерія, яка реалізувала своє конституційне право на вихід із складу СРСР. Дві активні фази тривали з 1991 по 1994 р. та у 1999-2002 роках.
Позиція місцевого населення

В Україні 70% громадян, які проживають на південному сході країни, не підтримували ідею відокремлення області та приєднання до Росії. Згідно з даними Чеченсько-Інгуської Центральної виборчої комісії, у виборах взяло участь 72%, з яких 90,1% віддали свій голос на виборах президента за Джохара Дудаєва, який видав свій перший указ - "про оголошення державного суверенітету Чеченської Республіки".
Позиція президента.


Зазначається, що президент України Петро Порошенко неодноразово заявляв, що він не хоче війни та має мирний план вирішення конфлікту. Своєю чергою, Володимир Путін щодо війни у Чечні заявляв, що РФ буде переслідувати терористів скрізь – навіть в туалеті.

Ставлення військових до противника.

Командир українського батальйону "Донбас" інформував, що проти України воюють найманці, штатні співробітники ФСБ, "нечисть" з парті регіонів та тітушки. У документальному ж фільмі про чеченську війну, сержант Костянтин Камруков розповів, що часто доводилося чути, що "чеченців потрібно вирізати, як у свій час робив Чингісхан".
Використання зброї

Цікаво, що під час АТО українським військовим заборонено використовувати артилерію та авіацію в напрямку населених пунктів. А під час першої і другої чеченських воєн армія РФ здійснювала бомбардування міст авіацією.
Вимушені переселенці


В Україні нардепи прийняли закон про права та свободи вимушених переселенців, який вітала ООН. Цей закон дає ВПО повний набір прав. У Чечні умови в таборах біженців були страшні - "недостатньо житла, їжі та чистої води". Росія не дозволяла гуманітарним організаціям діяти на території Інгушетії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus