USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Вілкул розповів, що треба зробити у навчальних закладах на Волині

18 Червня 2013 12:06
Віце-прем’єр-міністр наголосив, що на Волині потрібно краще працювати над створенням електронної системи реєстрації до дитячих садочків та забезпечення шкіл «теплими» санвузлами.
Про це стало відомо під час міністерського відеоселектору 18 червня.
Що уже зробили на Волині у галузі освіти
За словами заступника голови Волинської ОДА Олександра Курилюка, на Волині уже 3 роки поспіль працюють над розвитком мережі ДНЗ, на що є і відповідна регіональна програма. Тож, за цей час вдалося збільшити кількість додаткових місць у дитячих садочках.
Так, минулого року ввели в експлуатацію сім дошкільних навчальних закладів, 3 з яких – нові. А в січні цього року відкрили новий заклад у Маневицькому районі. Ще 14 об’єктів – в роботі, на що виділили майже 3 мільйони гривень з обласного бюджету і очікують підтримки держави. Цього року планують створити ще 1275 місць у дитячих садочках.
Щодо навчально-виховних комплексів, то у 2013 році хочуть створити на Волинь 12 таких закладів, де вдасться створити ще приблизно 1 тисячу місць для дошкільнят.
Як розповів Олександр Курилюк, система електронної реєстрації у ДНЗ наразі працює у Луцьку, де на чергу встали уже 1,3 тисячі осіб. «Будемо по обласних містах працювати,.. йти на створення системи електронної реєстрації», - додав посадовець.
Утім, зауважив, що в деяких містах обласного значення, зокрема – у Нововолинську та Володимир-Волинському, немає черги у дитячі садочки. Загалом же у Волинській області – 3,8 тисяч заяв у ДНЗ.
Щодо створення санітарно-гігієнічних умов у школах, зокрема, облаштування внутрішніх туалетів, Курилюк зазначив, що з 778 шкіл в області більше 400 шкіл уже ними забезпечені. Так, 591 школа на Волині уже має внутрішні санвузли. А ще 65 з 185 планують зробити до кінця 2013 року.
Додав заступник голови Волинської ОДА, що до початку нового навчального року і опалювального сезону готові уже 23% усіх навчальних закладів в області. А в 39 школах планують встановити котли на твердому паливі. Загальний фінансовий ресурс, який на це спрямували, - майже 80 мільйонів гривень.
Завдання для волинських освітян
Вислухавши Олександра Курилюка, віце-прем’єр-міністр Олександр Вілкул зазначив, що, незважаючи на те, є черги у дитячі садочки, чи ні, а систему електронної реєстрації потрібно створити до кінця цього року. Мовляв, значних витрат це не вимагає, а питання лише в підключенні сайтів дитячих садочків, де будуть розташовуватися форми для реєстрації дітей, до єдиного обласного. Зі слів Вілкула, 10% підключення до цієї системи, які є на Волині, - досить мало. Тож, Олександр Курилюк зауважив, що до кінця 2013 року підключення забезпечать на 100%.
Щодо теплих туалетів у школах, Олександр Вілкул додав, що попрацювати потрібно з місцевим бізнесом та фермерами. Мовляв, хороший голова сільради або ж РДА має вміти «підключити» підприємців до вирішення цієї проблеми, адже на облаштування санвузлів потрібно зовсім не багато – приблизно 50 тисяч гривень. Тож, це завдання на Волині також мають виконати.
«По туалетам і чергам взагалі не може бути ніяких дискусій», - резюмував Олександр Вілкул.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
олена Показати IP 18 Червня 2013 13:14
де вони сидять????? на якій горі???? де вілкул бачив сайти садочків, щоб "підключити їх до єдиного реєстру"? невже на Дніпропетровщині, де він був головою ОДА, кожен сільський садочок мав чи має свій сайт. НЕ ВІРЮ!!!!!! і так у завідувачів мороки вистачає з тими чергами, тепер нехай мізкують, як їм сайти створювати)))) смішно...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus