USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

У ПТУ на Волині – недобір учнів. Що кажуть освітяни

26 Червня 2022 13:06
На Волині – недобір охочих навчатися у закладах професійно-технічної освіти.

Як повідомляє Суспільне, про це розповів заступник керівника обласного управління освіти Олександр Ткачук.

Наразі недобір на безплатну форму навчання складає 10 %.

Зі слів Олександра Ткачука, на Волині є 16 профтехучилищ. За останні п’ять років в ПТУ зменшилася кількість учнів на майже півтори тисячі.

На думку заступника керівника обласного управління освіти, головна причина недобору – складна демографічна ситуація. Цього року, каже він, через війну прогнозують ще більший недобір, бо чимало потенційних учнів виїхали за кордон.

«Держава скеровує нас на те, щоб повернути охочих навчатися саме в Україні. З цією метою спрощені умови вступу до всіх сфер освіти. Наша вимога – максимально прийняти усіх охочих навчатися. На окремі спеціальності буде конкурс лише за середнім балом свідоцтва про загальну середню освіту», – зазначив Олександр Ткачук.

Найпопулярнішою спеціальністю, як і в попередні роки, у волинських училищах залишається «кухар-кондитер».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 26 Червня 2022 13:39
Те навчання до одного місця. Приходять на роботу, а там зовсім не потрібно те, що вчили. Бо вже інш технології, а викладачам лінь нові конспекти писати і самим вчитися. Краще відчитати години для своєї заплоти, якість підготовки на зарплату не впливає. Хто хоче працювати, заново вчиться на робочому місці.
Лучанка Показати IP 26 Червня 2022 23:47
Олександр Ткачук певно зовсім немає відношення до освіти, адже його "дані" абсолютно не збігаються з реальністю. Скрізь шалений перебір через переселенців і явно не актуально кухар-кондитер.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus