USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Волиньрада порадить польському Сейму не називати УПА злочинцями

31 Травня 2013 16:19
Депутати Волинської облради висловили власну незгоду з упередженою та необ'єктивною оцінкою подій, які називають Волинською трагедією.

Відповідний проект рішення озвучив депутат Сергій Слабенко під час 2-ого пленарного засідання 19-ої сесії облради 31 травня.

На його думку, зареєстрований проект ухвали сейму Речі Посполитої Польщі у справі геноциду, здійсненого ОУН-УПА, щодо польського населення Східних Кресів у 1939–1947 роках від 11 квітня 2013 року не відповідає високому рівню українсько-польських стратегічних відносин та домовленостей, досягнутих на найвищому міждержавному рівні.

Нагадаємо, раніше Луцька міськрада також підтримала проект рішення щодо намірів Сейму Республіки Польща ухвалити антиукраїнську резолюцію.

«Вони хочуть сказати, що вони вели нерівну боротьбу з українцями,… що українці незаконно діяли на своїй території», - зазначив обранець громади.

Своєю чергою, депутат Борис Загрева зазначив, що вносячи на розгляд такий проект ухвали, Волинську трагедію просто використовують у своїх цілях. Мовляв, послідовникам НКВДистів у Польщі не вигідно, щоб Україна стала членом ЄС. «Вони хочуть у такий спосіб змінити думку польського сейму про підтримку ідеї входу України до ЄС. Вони хочуть не дати таким чином можливість європейського розвитку України», - зауважив Загрева.
Заслухавши думки колег, депутати спочатку не проголосували за проект рішення. Не вистачило лише 3 голосів.

Тож, депутат Ігор Гузь вніс пропозицію голосувати повторно, зазначивши, що прийняти таке рішення необхідно. «По суті ми просимо, щоб сейм не приймав рішення у цій справі… Там, надіюся, більше здравомислячих людей, які не будуть нагнітати ситуацію. Давайте перегорнемо цю сторінку. Тому що якщо сейм прийме рішення - побачите, що буде… Почнуть приймати рішення на сесіях облради і ВР. Нащо в цей пінг-понг грати?», - закликав обранець громади.

Тож, спочатку підтримавши пропозицію Ігоря Гузя, за проект рішення врешті проголосували 41 з 50 зареєстрованих депутатів Волиньради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 31 Травня 2013 21:46
Потомки гитлеровских шавок пытаются оправдать преступления своих предков . Позор!!!
Алекс до Я Показати IP 5 Червня 2013 13:38
Речь я так понимаю о РККА, которая полтора года вела 2-ю мировую в сотрудничестве с Гитлером.
котигорошко Показати IP 31 Травня 2013 23:15
Ти "я" краще розберися із своїми предками,також не ангели...
Я до котигорошко Показати IP 1 Червня 2013 09:35
Один мой дед был майором военной прокуратуры и после войны был комендантом Киверец , а другой старшина разведвзвода и дошел до Бухареста. Так что с предками у меня полный порядок .
Алекс до Я Показати IP 5 Червня 2013 13:33
Зато у твоих предков проблемы с потомком.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus