USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Волинська ОДА гальмує децентралізацію?

19 Травня 2016 17:25
Мешканці низки сіл Ковельського району, які хочуть створити об’єднану територіальну громаду, нарікають на перешкоди з боку облдержадміністрації.

Про це йшлося під час п’ятої сесії Волинської обласної ради 19 травня.

Із запитом до голови облдержадміністрації звернувся депутат Юрій Поліщук. З його слів, мешканці Ковельського району з проханням захистити їхнє право, гарантоване законодавством, щодо добровільного об’єднання в територіальну громаду. Люди обурені висновком, який надало юридичне управління ОДА щодо відповідності законам України пакету документів стосовно створення громади. У висновку вказано, що план добровільного об’єднання територіальної громади з адміністративним центром у селі Дубове не відповідає перспективному плану формування території громад Волинської області, затвердженому розпорядженням Кабміну. Однак Кабмін не затвердив об’єднану територіальну громаду в іншому форматі. Громада, в яку добровільно хочуть об’єднатися мешканці трьох сільрад, відповідає всім вимогам методики формування спроможних територіальних громад.

Безграмотне трактування законодавчих актів, зі слів депутата, змушує погодитися з думкою селян про те, що влада намагається гальмувати децентралізацію. Депутат просив забезпечити виконання пункту 2 розпорядження Кабміну від 23 вересня 2015 року, а саме продовжити роботу з підготовки пропозицій з внесення змін до перспективного плану та внести на розгляд облради змінений проект перспективного плану формування території області. У плані просять передбачити об’єднану територіальну громаду з центром у селі Дубове у складі сіл Бахів, Вербка, Дубове, Городище, Гредьки, Красноволя, Мислина та Облапи.

Депутати підтримали запит.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus