USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Волинське місто «побраталося» з німецьким

11 Серпня 2013 19:00
Цими днями міський голова Володимира-Волинського Петро Саганюк та мер Цвікау Піа Фіндайс підписали угоду про співпрацю. Сторони розвиватимуть партнерство у сферах туризму, освіти, охорони здоров’я та соціального забезпечення, промисловості, торгівлі, спорту тощо.
Пані Фіндайс, презентуючи Цвікау розповіла, що це четверте за величиною місто в Саксонії після Лейпцига. Це – батьківщина всесвітньо відомого Роберта Шумана, де знаходиться будинок-музей прославленого композитора.
Раніше у Цвікау виробляли автомобілі Ауді, з 1990 року – Фольксваген. На заводі працює приблизно 7 тисяч працівників, ще стільки ж - на підприємствах, де випускають окремі запчастини до авто. «Автомобільна справа є запорукою процвітання міста, адже туди залучена шоста частина населення», - каже пані мер.
На запитання кореспондентів, чому вибір міст-партнерів випав на провінційний Володимир, Піа Фіндайс відповіла, що це пропозиція депутата міської ради Карла Ернста Мюллера, який уже неодноразово бував на Волині. Зокрема, у селі Ласків похоронений рідний брат його тата, який загинув тут у роки війни. Інші депутати пропозицію підтримали.
Петро Саганюк та Піа Фіндайс спільно поклали квіти до обеліску Слави. Німецька гостя висловила переконання, що подібної трагедії в історії наших держав ніколи не повториться.

Керівники міст, на знак порозуміння, посадили неподалік від обеліску «дерево-дружби» - дуб, який стане символом налагодження тісної співпраці між Володимиром-Волинським і Цвікау.

Лише офіційними урочистостями візит делегації із земель Східної Саксонії не обмежився. Для них організували екскурсії містом, відвідування храмів, історичного музею, культурно-мистецького центру, територіального медичного об’єднання, спорткомплексу, плавального басейну.
Побували іноземні гості на «Гербор-Холдингу», відзначивши, що це сучасне європейське підприємство, на комбінаті хлібопродуктів, де попри старе обладнання їм смакували хлібобулочні вироби тощо.
Особливе враження на німецьких партнерів справило відвідування гімназії, де зустрічалися з членами євроклубу «Veritas». «Ваші діти вільно спілкуються німецькою. Вони комунікабельні, талановиті, гарні, сучасні», - зазначила пані Фіндайс.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
володимир Показати IP 12 Серпня 2013 10:29
в НДР випускали АУДІ? ДУЖЕ ЦІКАВА ІНФОРМАЦІЯ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus