USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Wintera – реально інші вікна: як луцька компанія співпрацює з німецьким гігантом Rehau

8 Квітня 2024 11:19
Wintera – компанія з п’ятнадцятирічним досвідом, яка виробляє металоплаcтикові вікна Rehau в Луцьку. Співпраця з німецьким гігантом Rehau свідчить про високу якість продукції Wintera, адже її контролюють не лише на етапі виробництва, а й під час встановлення у будинках. Бездоганна якість дозволяє підприємству впевнено почуватися не лише на українському ринку, а й на теренах Європейського Союзу.

Філософія Wintera полягає в тому, щоб знаходити абсолютно нові рішення у виробництві вікон. У луцькій компанії переконують, що тепер вікна – це не просто білі квадрати, а складний технологічний виріб. Власне, звідси виходить їхній девіз: Wintera – реально інші вікна.

Керівник комерційного відділу Wintera Дмитро Миронов розповів Інформаційному агентству Волинські Новини про створення компанії, чому люди й досі вважають, що вікна – це білі квадрати, виробництво у Луцьку, любов до складних та нестандартних інженерних рішень, переваги співпраці з німецьким концерном Rehau та чому потенційний клієнт має звернутися саме до Wintera.
Дмитре, розкажіть про історію компанії Wintera.

Цьогоріч ми святкуватимемо п'ятнадцятиріччя нашої компанії. Кілька днів тому в нас також було свято: чотирнадцять років тому ми виготовили перше вікно. На відміну від більшості, у нас є певна філософія. Люди постійно сперечаються, що краще: BMW чи Mercedes. Насправді обидва ці авто хороші, але вони зроблені з різною філософією: Mercedes спрямований на комфорт, а BMW – на драйв.

Відповідно до нашої філософії, ми завжди йшли проти течії. Виробництво відкривали п’ятнадцять років тому в кризовий період і за цей час досягли досить високих результатів, зайнявши свою нішу на ринку. Один з наших власників любить казати, що ми досить «породиста» компанія. Намагаємося вирізнятися, бути не такими, як усі. Щоб досягнути іншого результату, потрібно робити щось інакше, а не так, як роблять усі. Звідси і пішли наші девізи: до ребрендингу – «Вікнами можна пишатися», після – «Wintera – реально інші вікна».
На чому спеціалізується компанія, які послуги надає?

Окрім виготовлення вікон, виконуємо монтаж з дотриманням усіх технічних вимог. На сьогодні компанія розширила виробничі потужності: додатково запустили цех з виготовлення алюмінію. Окрім пластику, в нас є власне виробництво склопакетів у джамбо-форматі. Такі склопакетні лінії на заході України можна перелічити на пальцях однієї руки. Відзначу, що ми виготовляємо склопакети не лише для власних потреб, а й постачаємо їх конкурентам.

Пропоную розкрити ваш теперішній девіз «Wintera – реально інші вікна». У чому «іншість» ваших вікон та перевага над конкурентами?

Для більшості клієнтів вікно – це білий квадрат. Є навіть смішні моменти у нашій роботі. Якось колега попросив провести консультацію для його знайомих. Я показав їм всі наші рішення щодо кольорової гами, декору, ґаджетів, можливостей підключення до «розумного будинку». Вони розгубилися і сказали, що їм треба час, аби все обдумати, адже вони йшли купити вікна, а тепер не знають, що робити. Віконна галузь насправді зробила великий крок вперед, якщо навіть порівнювати з тим, що було п’ять років тому.

На сьогодні вікна є «розумними», наприклад, вікном можна керувати дистанційно, при цьому забезпечивши певну безпеку. Також можна під’єднувати вікна до датчиків системи «розумний будинок», наприклад, до датчика вимірювання вуглекислого газу в спальні: він вимірює його рівень і відчиняє та зачиняє вікно за потреби. Це стосується і вологості. Окрім того, є вікна з інтегрованими датчиками сигналізації, які замінюють звичайні геркони, вони навіть контролюють положення ручки.
Наш девіз – це загальна концепція. Не можна сказати, що відмінність наших вікон полягає у самому пластику чи інших матеріалах. Для нас важливе ставлення людей до своєї роботи. Як казав хтось з генералів: дисципліна починається із застеленого ліжка. Так само і в нас: на виробництві не буває дрібниць. Виробництво – це механічний процес, відповідно, у ньому беруть участь люди. У нас сталий колектив, який працює вже досить давно, в людей відточена майстерність.

У нас бездоганні профілі Rehau – це один з найвпізнаваніших брендів у галузі. Ми працюємо суто з німецькою фурнітурою Winkhaus. Тобто у нас повністю німецький продукт. Німецьке асоціюється з майже недосяжною якістю, тому є хибне враження людей, що німецький продукт – дуже дорогий. Але на сьогодні здорова конкуренція робить продукт дешевшим. Не можна сказати, що це непомірні кошти.

Знаю, що окрім вікон, ви виробляєте двері, розсувні та алюмінієві системи. Розкажіть детальніше про їх виробництво.

Це все напрямки. Є основна база – профільні системи. У цьому випадку ми співпрацюємо з Rehau. У своїй лінійці вони пропонують, окрім різноманітних профілів під різні завдання (60-ті, 70-ті, 80-ті системи), дверну групу, безальтернативні виходи на терасу у вигляді розсувних систем, яких є кілька типів (звичайні віконні, ухильно-розсувні, системи об’єднання простору смарт-слайди і HST-портал). Те саме є в алюмінії, де ми вибрали для себе лінійку відносно бюджетних профілів – з Туреччини і топових – Reynaers та Aluprof. Тут так само є певні можливості: можна робити вікна, двері, які вирізняються довговічністю й надійністю, та розсувні системи.
Ви вже згадали про співпрацю з німецькою компанією Rehau, яка є офіційним партнером Wintera. Розкажіть, як виникла ця співпраця та в чому її переваги.

Коли мені свого часу казали, що Rehau – закритий клуб, в який важко потрапити, я подумав, що це маячня. Здавалося б, у мене є потужності, я хочу працювати – будь-кому сказав, домовилися – і вже є співпраця. Але насправді ця компанія таки виявилася закритим клубом, з яким співпрацюють лише найкращі. Не буду лукавити, що в першу чергу Rehau – це впізнаваність. Ступінь довіри до цього бренду не викликає жодних сумнівів, це нішевий продукт. Ми завжди мріяли про те, щоб досягнути такого рівня і робити щось виключно якісне, класне, дороге. До цього ми і йдемо. Спілкуючись з представниками Rehau, одразу помічаєш, що це європейська компанія. Серед їхніх переваг – підхід до роботи та технічний супровід.

Є Інститут ift Rosenheim. Він – це найвища європейська інституція, яка видає сертифікати якості на продукцію. Цей сертифікат не є обов’язковим в Україні, тому небагато компаній добровільно його мають, але ми це зробили. Як його отримати? У вашу компанію приїжджають європейські аудитори: вони дивляться обладнання, на якому виготовляють продукцію, чи достатньо у вас працівників, чи є підтверджена сертифікатами якість профілів і фурнітур. Наприклад, вони можуть зробити зауваження та скажуть, як налагодити виробництво, а після того дають сертифікат ift Rosenheim.

Цей сертифікат дає гарантію кінцевому споживачу, що ці вікна не гірші, ніж ті, що зроблені у Європі.
Ці самі функції виконує компанія Rehau: вони взяли на себе зобов’язання контролювати виробника. Rehau має безперешкодний доступ до нашого виробництва, вони регламентують технологію виробництва вікон та матеріали. Тобто до свого профілю вони постачають усі комплектувальні, зокрема ущільнювачі та кріплення. Якщо ми не будемо дотримуватися їхніх рекомендацій, вони просто припинять співпрацю з нами. Rehau вимагає монобрендовості, тобто не дозволяє працювати з профілями інших компаній. Напевно, завдяки цьому контролю вони вчергове здобули винагороду «Вибір року-2023» в номінації «Виробник профільних систем для металопластикових вікон та дверей».
Серед переваг співпраці з Rehau – їхня допомога з розробкою технологічних карт у складних будівельних проєктах, наприклад, де потрібно враховувати поверховість і використовувати специфічні посилювальні профілі. Особливо я був здивований тим, що вони контролюють об’єкти будівництва. Перші вікна, які ми зробили з профілів Rehau, призначалися для будови у Львові. Представник компанії зателефонував мені й сказав, що він разом з технаглядом перебуває на цьому об’єкті. Я ще тоді подумав: що вони взагалі роблять на нашому об’єкті без погодження? У нього були зауваження до технології монтажу, і коли він скинув фото, я побачив, що всі зауваження були слушними, їх необхідно було виправляти. Якби представник Rehau туди не приїхав, я все одно побачив би ці недоліки та змусив би їх переробити, адже сам також приїжджаю на об’єкти. Однак важливий сам факт їхньої зацікавленості у якісній роботі.

Чи допомагає співпраця з Rehau налагодити експорт вашої продукції в інші країни?

У період повномасштабного вторгнення експорт значно скоротився, але він є. Rehau допомагає з документацією, адже компанія є сертифікованою відповідно до європейських стандартів. На сьогодні ми експортуємо свою продукцію переважно в країни Євросоюзу: Німеччину, Австрію та Хорватію.
Наскільки розумію, виробництво розташоване в Луцьку.

Так, всі виробничі потужності у Луцьку на одній території: це виробництво пластикових вікон, алюмінієвих конструкцій і склопакетне виробництво. Виробнича адміністрація також розташована там, аби здійснювати контроль.

Чи можна звертатися до вашої компанії, якщо клієнт хоче втілити якесь складне чи нестандартне рішення, чи ви виготовляєте продукцію за шаблоном?

Тут немає шаблонів. Усі дизайнери і проєктанти дуже гарно малюють та підписують в проєкті, що скління виконує спеціалізована компанія. Тобто часто до нас приходять постфактум, коли все збудовано, проєми величезні і втілити те, що вони намалювали, доволі складно. Працюючи з проєктом, ми вже пропонуємо ті чи ті рішення. Наприклад, є проєкти, проєми в яких були початково задумані під алюміній, і в інших системах це неможливо втілити, або ж потрібно порушувати певну концепцію дизайну. В каталогах системодавців є певні прописані обмеження: для білих конструкцій – одні характеристики, для ламінованих – зовсім інші.

Також на сьогодні враховують такий момент, як вага конструкції, адже зараз під час будівництва в будинках роблять великі панорамні вікна, а це тягне за собою площу і вагу. Не кожна конструкція здатна витримати таке навантаження, тому треба використовувати усілякі з’єднувальні та статичні елементи.

Якщо ж до нас звертаються на етапі створення проєкту, звісно, ми здійснюємо супровід та надаємо консультації. Коли ж приїжджаєш на побудований об’єкт, люди просять зробити хоча б що-небудь і потрібно щось придумувати – навіть у таких випадках ми намагаємося не відмовляти, а дати слушні поради.
Чи можете навести приклад нестандартного рішення?

Якось до нас зверталися люди, які хотіли великогабаритну підйомно-розсувну систему. За каталогом системодавця такі системи нереально зробити в пластику. Ці клієнти зауважили, що у радіусі двохсот кілометрів від Луцька вони об’їздили усі компанії. Усі їм відмовили. Ми, своєю чергою, на кілька днів узяли паузу для вивчення каталогу. Потім подумали, що і як можна втілити, знайшли рішення, зателефонували клієнтам, зустрілися на об’єкті, погодили і зробили. Клієнти залишилися задоволеними.

Де можна придбати вашу продукцію?

Безпосередньо у нашому центральному офісі на вулиці Конякіна, 16а. Окрім цього, ми маємо офіційний сайт, а також є у Facebook та Instagram. Крім того, нещодавно ми запустили свій YouTube-канал, який потроху наповнюємо.
Підсумовуючи розмову, в чому переваги співробітництва з Wintera? Чому клієнт має звернутися саме до вас?

Вікна – це насамперед профільні системи, які потрапляють до того чи того виробника, назву якого люди бачать у рекламі по телевізору. Поясню на зрозумілішому прикладі – опаленні. Ми дали майстру дуже круті труби, але він їх неправильно зварив – тепла не буде. Якщо ми взяли найкрутіший котел, але не тієї потужності, яка потрібна, – тепла не буде. Так само й у вікнах: не все залежить від фурнітури, профілю та склопакета. Багато залежить від досвідченості людей, які роблять вам пропозицію. Нашою гордістю є те, що у нас немає плинності кадрів. Ми постійно проводимо навчання, вдосконалюємося, цікавимося сучасними технологіями.

Звісно, у нас ви отримаєте повноцінну фахову консультацію. Насправді це дуже важливий момент, оскільки люди в нас про вікна нічого не знають. Повторю, що для більшості вікна – це білі квадрати, які наразі перестали такими бути. Часто, коли люди потрапляють не в те місце, їм починають замилювати очі. Наприклад, кажуть, що профіль німецький, а насправді він турецький. У кожного сьогодні є доступ до інтернету, тому потрібно перевіряти хоча б назву фірми-виробника профілю, яку вам озвучують. Також є маніпуляції з приводу переплати за бренд. Тому зазвичай люди самі винні в своїх неякісних покупках: вони не контролюють і не цікавляться тим, що купують.
Наші менеджери точно запитають у вас, куди ці вікна ставитимуть, сонячний чи несонячний це бік, чи є у вас діти. Ми це мусимо знати, аби розуміти, які рішення вам запропонувати. У кожного різні вимоги до вікон, а під кожне завдання є своє рішення. Хтось наголошує на безпеці, хтось – на антивандальних властивостях, для когось у пріоритеті шумоізоляція, комусь потрібно, щоб вікна поєднувалися з розумним будинком, є технології і для повністю автономних будинків. На моменті з’ясування потреб ми пропонуємо той чи той продукт. Тому завдання менеджерів – дізнатися, чого ви очікуєте від вікон.

Ознайомитися із асортиментом, перевагами та пропозиціями компанії Wintera можна на сайті.

Адреса салону: м. Луцьк, вул. Конякіна, 16а.

*реклама
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus