USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Волинські роботодавці ініціюють законодавчі зміни

13 Лютого 2014 17:46
Роботодавці області виступили в Україні ініціаторами реформування системи пільгових пенсій особам, які були зайняті на роботах із шкідливими і важкими умовами праці.

Про це стало відомо під час засідання Територіальної тристоронньої соціально-економічної ради сьогодні, 13 лютого.

Голова правління обласного об’єднання організацій роботодавців Володимир Цибульський розповів, що чимало підприємств області на відшкодування пенсій виплачують колосальні суми. Зокрема, на «Ковельсільмаші» суми відшкодування пенсій вже перевищили розмір фонду оплати праці.

«Наше об’єднання звернулось до голови Національної тристоронньої соціально-економічної ради з ініціативою. Рада, своєю чергою, рекомендувала комітету Верховної Ради з питань соціально-економічної політики взяти за основу проект внесення змін до деяких Законів України щодо пенсійного забезпечення окремих категорій осіб», - повідомив Володимир Цибульський.

Саме генеральний директор АТ «СКФ Україна» Володимир Цибульський став автором проекту рішення.

«Цим законопроектом передбачена зміна механізму забезпечення додаткових пенсійних гарантій працівникам, які зайняті у шкідливих та важких умовах праці. Зокрема, законопроект передбачає скасування зобов’язання роботодавців відшкодовувати пенсійному фонду витрати на доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах, або за так званими списками №№1 і 2», - розповів він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанка Показати IP 13 Лютого 2014 20:39
Шановний пане Цибульський! Ваша позиція зрозуміла, але й Ви повинні визнати, що причини нещасних випадків на виробництві - це вина самих роботодавців, а тому саме ви повинні відшкодовувати втрати здоров*я ВАШИМ працівникам! Не допускайте таких випадків - і відрахування у вас будуть на порядок меншими!! Зняти з роботодавців ці платежі - займатись охороною праці і створювати нормальні умови праці ніхто не захоче!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus