USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Вибори в Локачах Грицюкові можуть «аукнутися»,- експерт

6 Травня 2011 11:58
Поразка кандидата від ВО «Батьківщина» 1 травня на проміжних виборах до Волинської обласної ради в одномандатному мажоритарному окрузі №13 Локачинського району» може стати одним з аргументів для усунення Анатолія Грицюка з посади голови обласної організації партії Тимошенко – вважає голова Центру політичного аналізу і виборчого консалтингу Михайло Наход.

Нагадаємо, 1 травня у Локачинському районі відбулися проміжні вибори до облради, потреба у яких виникла через раптову смерть депутата Віктора Загорського (Народна партія). Участь у голосуванні під час довиборів взяли 3453 виборців, або 39 %. Перемогу здобув кандидат висунутий Народною партією Михайло Скопюк, який на момент виборів обіймав посаду першого заступника голови Локачинської РДА. Його підтримали 1209 виборців, що складає 35 % голосів тих виборців, що взяли участь у голосуванні. Кандидат від «Батьківщини» Михайло Карпець набрав 1000 голосів (близько 29 %). Представника ВО «Свобода» Валерія Чернякова підтримали 497 виборців (понад 14 %). Віктор Грисюк (УРП «Собор») набрав 388 голосів, а Василь Ковалик від УНП - 209.

Найсуттєвішої втрати зазнала ВО «Батьківщина», висуванцеві якої не вистачило двісті з лишком голосів для перемоги. Ця поразка може стати ще одним з аргументів для усунення Анатолія Грицюка з посади голови обласної організації партії Тимошенко, - вважає Михайло Наход.

«Доволі високий відсоток підтримки «Свободи» можна пояснити значною активністю всієї партійної організації з залученням лідера партії Олега Тягнибока для агітації на території виборчого округу та в місцевих ЗМІ», - каже експерт.

«Проте такий результат навряд чи задовольнив керівництво «Свободи». Причиною програшу у цьому, перспективному для «Свободи» районі може бути і те, що її лідерам не вдалось висунути місцевого авторитетного кандидата, а довелось залучати «легіонера», - додає Наход.

Перемогу кандидата від влади може собі в актив зарахувати голова Волинської ОДА Борис Клімчук, який виставив найсильнішого кандидата від влади, якого можна було підібрати в районі, - додає експерт.

«Варто відзначити, що в недалекому минулому Скопюк був членом Української народної партії. Конкуренцію йому складали 5 кандидатів, які представляли так звані демократичні сили і відповідно «розтягнули» голоси поміж собою», - коментує результати виборів голова ЦПАВК.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
міля Показати IP 6 Травня 2011 12:19
По Гриццюку вже рішення прийнято. Незабаром його замінять на Олійника.
василь Показати IP 6 Травня 2011 19:09
звідки знаеш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus