USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як розпочали роботу виборчі дільниці в Луцьку

25 Жовтня 2015 10:17
Виборчі дільниці в обласному центрі відкрилися вчасно і без порушень. А самі голови дільниць переконують, що поки що порушень та ексцесів не було.

Так, голова ДВК 071082 Євген Лавринюк запевнив, що дільниця відкрилася вчасно.

«Дільниця працює в штатному режимі, спостерігачі є. Нічого складного, жодних нюансів не було на момент відкриття дільниць і після того. Бюлетені та скриньки не були пошкоджені, що і вказано в протоколі. Поки що скарг на виборчий процес немає», - повідомив він.

Додамо, на цій дільниці, згідно з реєстром, 2405 виборців.

Ще одна чимала дільниця розташована в приміщенні гуртожитку Східноєвропейсього національного університету за адресою вулиця Кравчука, 36. На дільниці № 071081 зареєстровано 2362 виборці. Як розповіла голова ДВК, п’ятеро виборців голосуватимуть на дому, скоро до них відправляться члени ДВК, аби повернутися на дільницю до 19.00 згідно із законодавством, розповіла голова ДВК Наталія Дудич.

«О 8.00 ми відкрили дільницю, все вчасно зробили, навіть на 15 хвилин раніше. За станом на 8 ранку, вже виборці на дільниці були, проголосувати прийшло порядка 10 чоловік. Порушень не було, у нас багато спостерігачів, які за цим слідкують», - повідомила Наталія Дудич.

Окрім того, вона запевнила: члени ДВК готові до підрахунку голосів, згідно з чинним законодавством.

«Всі проінформовані про порядок підрахунку, читали новий закон. Роботи у нас буде багато - на нашій дільниці, згідно зі списком, 2362 виборці. Кожен з них отримує по три бюлетені: до обласної ради, міської ради і на посаду Луцького міського голови», - додала голова ДВК.

Нагадаємо, вранці надзвичайних подій та правопорушень, пов’язаних із волевиявленням громадян, не зафіксували. Загалом в області функціонує 1123 виборчих дільниць, у тому числі з яких 25 – спеціальних. На охорону громадського порядку залучили 1288 правоохоронців, 780 представників громадських формувань, помічників дільничних та осіб із числа недержавних охоронних підприємств, а також 386 рятувальників.

Нагадаємо, громадський порядок на виборчих дільницях та загалом у місті в день виборів забезпечують, зокрема, члени Громадського формування «Варта порядку». Як раніше розповідав очільник «Варти порядку» Олександр Тиводар, усі люди пройшли відповідний інструктаж.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus