USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Яких реформ слід очікувати українцям від нового уряду

10 Грудня 2014 09:29
Прем'єр Арсеній Яценюк презентував програму дій новоствореного уряду на найближчі два роки, у якій - повний курс на ЄС і перехід від радянських до європейських стандартів на продукцію. Серед найгучніших реформ - медичне страхування, щорічні п'ять відсотків ВВП на оборону, зменшення кількості податків утричі та ринкові ціни на енергоносії при збереженні субсидій, - інформує ТСН.

Засідання відкладається на три з половиною години, а прем'єр Яценюк на початку знімає окуляри та протирає очі. Програму, що в його руках, писали вночі і дописували зранку. Більшість того, що у цій папці реформ - взято з європейських зразків.

"В Україні буде введено медичне страхування. Повноцінне медичне страхування. В країні немає безкоштовної медицини, це брехня", - сказав Яценюк. Україна відкриває митний кордон для ліків з Євросоюзу, Сполучених Штатів та ще кількох світових лідерів. Вони не будуть проходити сертифікацію в Україні - це, мовляв, призводить лише до корупції. Та й узагалі протягом року уряд спробує перевести стандарти усієї української продукції на європейські - їх 15 тисяч. Україна відмовляється від російських і радянських ГОСТів і стандартів", - наголосив глава уряду.

Арсеній Яценюк заявив, що дефіцит "Нафтогазу України" склав цього року 110 мільярдів гривень, і це майже вдвічі більше від дефіциту державного бюджету. А тому в цінах на енергоносії треба наводити прозорість і порядок. "Ми будемо піднімати до ринкового рівня всі енергетичні ціни і тарифи, одночасно при цьому забезпечуючи пільги і субсидії для тих, хто повинен їх отримати", - уточнив Яценюк.

У зв'язку з війною на сході, гроші на армію відтепер не виділятимуться за залишковим принципом. "Ми поставили для себе доволі амбітну ціль – до 5% ВВП повинно направлятись на національну безпеку, оборону та правоохоронну діяльність", - підкреслив прем'єр.
Малий та середній бізнес два роки не перевірятимуть податківці. Та й кількість податків зменшиться. "До парламенту вносяться зміни до Податкового кодексу, ми скорочуємо кількість податків з 22 до дев'яти", - уточнив Яценюк.

Глава уряду сподівається, що після такого значна частина тіньових зарплат буде легалізована. Якщо ж ні - прихильників зарплат у конвертах чекає значно жорсткіше покарання, ніж було досі. Для контролю над чиновниками створять Антикорупційне бюро.

Вся урядова програма дій розрахована на два роки, її представлять у парламенті, і підпорядкована вона, зі слів прем'єра - одній меті. "Наша остаточна мета - це членство України в Європейському союзі", - зазначив Яценюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 40
реформатор Показати IP 10 Грудня 2014 09:34
Ну то спочатку нехай зарплату і пенсії зробить як у ЄС, а потім робить реформи, а то це все схоже з високими гаслами-заявами аби черговий кредит отримати, його з успіхом профукати (де звіт про минулі кредити?), а народ потім злиднями стане! Не у тому напрямку ви рухаєтесь КУЛЯВЛОБ!!!
екскурсовод до реформатор Показати IP 10 Грудня 2014 10:39
коментар було видалено
PATRIOTKA Показати IP 10 Грудня 2014 09:35
Все це чудово, але коли нарешті зарплати у нас будуть європейські???!!!
читач Показати IP 10 Грудня 2014 09:36
Не все сказане опубліковано!!! Там багато таких "новинок", що люди просто "у захваті" будуть і реформами це не назвеш, а черговим доїнням громадян!!!
Анонім до читач Показати IP 10 Грудня 2014 09:40
Трудовий кодекс поміняють. Тільки за це можна їх до стінки.
ВОНО до Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 10:00
чому можна? давно пора!!!
Ми Показати IP 10 Грудня 2014 09:51
Учеба в школі до 9 класу безкоштовно, а далі плати, стипендії всі скасовуются, дома престарелих закривають і ,,,,,,,,, А енергоносії чиї? Олігархи і в подальшому будуть збагачуватись, а бідні та середняки обніщают. А в Европе так само. Тільки ми рабсила робимо там.
еуропеець до Ми Показати IP 10 Грудня 2014 10:01
у нас в Албаніїї давно вже так! а ви чого хотіли? гірше ж не буде!!!
Луцьк Показати IP 10 Грудня 2014 10:17
Це повне задушення людей. Яка субсидія? Кому він її дає зараз? Хай змінить закони.Ці закони такі, що субсидія буде даватися тільки одиницям людей,або нікому.Все зроблено і прописано в законі,щоб не дати нікому.Буде бунт,бо спочатку хай підніме пенсії і зарплати, а тоді плату за комунальні послуги.А ліки, а їжа.Це буде геноцид 33 років років-вимирання люду.Вони не вимруть,вони мільярдери. Хай платять комунальні послуги багаті за свої віли у сторах більше ніж ми. а то всіх порівняли пенсіонерів і олігархів.А пенсіонери також не всі рівні.Хто одерпжує 5000 тисяч, а хтось 20, а ми 1000.Це просто жах.Буде третій майдан,неминучий
небайдужий Показати IP 10 Грудня 2014 10:41
Відсутність сертифікації для імпортних ліків стовідсотково приведе до того , що Україна стане місцем для збуту препаратів сумнівної ефективності, в яких завершився термін придатності, та таких , що заборонені до реалізації в європейських країнах. Дякуємо Арсенію Петровичу за нашу ефективну і доступну медицину з грузинським присмаком !!!
Лучанин до небайдужий Показати IP 10 Грудня 2014 11:20
Тут з Вами докорінно незгоден. Яким чином наша лабораторія, в якій обладнання 80х років випуску зможе перевірити ефективність препарату, краще ніж цілий інститут в європі? Зараз сертифікація - фарс, призначення якого зістригти з імпортера\виробника ліків грошей у чиюсь приватну кишеню, що веде до суттєвого підвищення ціни на препарати, адже вартість сумнівної української сертифікації входить у вартість товару для кінцевого споживача.
Люда Показати IP 10 Грудня 2014 10:44
Це ужас. Для багатих це тільки плюс. А середнякі стануть бідними! Вчителіів, вихователів мають скоротити, пільги усім скоротити, в лікарнях будуть харчуватися платно! Степендії платити не будуть студентам, ціни на все зростуть як за кордоном! Але жити краще при цьому не стане. Багатим да стане краще!
коля Показати IP 10 Грудня 2014 10:54
наркоманів віл побільшає в європейській нашій країні
Микола Показати IP 10 Грудня 2014 10:55
А ви про що думали рiк назад? Дурнi.
екскурсовод до Микола Показати IP 10 Грудня 2014 11:00
Думали халява буде!
38 до Микола Показати IP 10 Грудня 2014 12:35
Рік назад прибрали "зажратого" Яника. Якщо "зажраті" не зрозуміли - приберемо і Яцика!
Леся Показати IP 10 Грудня 2014 11:00
Все гірше для бідних і середнього класу. А що багатим урізали? нічого як завжди. А корупційне бюре їхнє своїх і далі буде прикривати бо вони на цьому будуть грооші брати бо хто за ними буде контролювати якщо вони королі! нема слів
Лучанин Показати IP 10 Грудня 2014 11:09
Як у рекламі "свято наближається".
Нік Показати IP 10 Грудня 2014 11:12
Оце так життя буде. Треба робити робити робити а не пити горілку і скільки вихідних у українців що призводить до трагедій. Але чому з багатих олігархів міліонерів нічого поганого не має? це ж не справедливо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!чому чиновникам ніяких проблем і зменшення і так далі????????????
Василь Показати IP 10 Грудня 2014 11:20
А зарплати і пенсії збільшать як у Європі? Ганьба! хочуть щоб люди ще бідніше жили а чиновників розпирало від жиру! Корупція процвітає. Всі просять гроші за свої послуги. Що подітківці стали гірше жити? Подивіться на яких машинах їздять, як від жиру зажрались! І що це за державні гроші?! А інші. Ці зміни знову б"ють по бідних!
123 Показати IP 10 Грудня 2014 11:34
Рік тому треба було думати головою а не д..ою. Що хотіли те маєте і не скигліть. Щось Сеня закерувався. Хай опуститься на землю і подивиться на цінники в магазинах, аптеках, комунальних платіжках, чи він думає, що у всіх така зарплата як у нього.
38 до 123 Показати IP 10 Грудня 2014 12:42
А що, при Янику нам світило "СВІТЛЕ" майбутнє? Стара "команда" пов"язана між собою! Поки вони "рулять" , народ буде стонати!
Кирило Показати IP 10 Грудня 2014 11:45
І дійсно чомуж податківців митників не люструють? ті ж самі що і при тій владі . І нічого не міняється в кращу сторону. Порошенко і Яценюк помінялись щоб все вже йшло їм як колись януковичу з азаровим . Чому чиновникам нічого не зроблять серйозного як вителю лікарю -вимагають як від міністрів. Чому немає відповідальності у чиновників? Побачимо як вони будуть в Європі жити -на роботу як у Європі на велосипедах чи на своїх джипах ?! В європі державні чиновники живуть не так як у нас зараз! Треба міняти не тільки простим людям такі як вихователь пенсіонер студент а починати з голлови -з себе і таких як сам! Половина чиновників депутатів не знають яка мінімальна зарплата і пенсія в людей, і хай подумають як можна жити місяць за такій дохід який вони витрачають за день?! Чому ж собі нічого гірше не зроблять?!!!
студент Показати IP 10 Грудня 2014 11:47
толи еще будет о йо йой
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 12:02
Мабуть Донбас прав, коли решил зробити націоналізацію!!!!!!!! Олігархів к ногтю!
Власюк Оленка Показати IP 10 Грудня 2014 12:03
Багатим це нормально!
Ігор Показати IP 10 Грудня 2014 12:14
Було добре а стане ще краще! А чому нічого про працевлаштування не сказано? Як роботу знайти?! Яка буде можливість для молоді після здобуття освіти і тим хто і зараз не має роботи????
Юля Показати IP 10 Грудня 2014 12:30
Всі обурюються діями уряду, але скажіть хто привів їх до влади? Хто будучи в здоровому злузді міг голосувати за партії Порошенка, Яценюка? Чесно, незнаю.
38 до Юля Показати IP 10 Грудня 2014 12:47
Самі залізли, використали ситуацію.
лена Трикаш Показати IP 10 Грудня 2014 12:42
Треба жити по Європейські
Славік Показати IP 10 Грудня 2014 12:46
Тупік! За колишньої влади і долар був по 8 грн і все було доступніше а зараз в Європу йдемо. Бував за кордоном то там більшість розказують що вони вже з того європейського союзу хочуть вийти бо нічого з того нормального немає а все космічно дорого, економити на світлі газі продуктах і часу немає. Цікаво чи будуть пенсії такі що тільки подорожувати будуть наші пенсіонери? Чи зарплата буде доступна? чи буде великаале за неї можна тільки вижити як і зараз ! Чи будуть секонд зенд продавати так як у нашій області такі черги за тряпками а в європі цього немає! ТО як ми будемо жити? краще? мабуть знову буде краще для багатих магнатів які й так зажрались!
Миколя Показати IP 10 Грудня 2014 13:05
Для контролю над чиновниками створять Антикорупційне бюро. І ВСЕ? САмі себе будуть прикривати? чи пересядуть на ровери як в європі? починайте з голови з себе
Віта до Миколя Показати IP 10 Грудня 2014 13:29
Дійсно створять самі собі Антикорупційне бюро. Самі себе будуть контролювати.Кого вони люстрували скажіть? Кого, а нікого.Просто прийняли закон,щоб замилити нам дурним очі, але ж він не виконується і не буде виконуватися-це дуракам ясно.Тільки народ буде їх люструвати, і винесе цей уряд-це точно.Бо такі реформи приведуть до повного задушення люду,наріду-це нас з вами. Яка робота? Яка на ній зарплата 1500 і все. Як дітей виховувати,де побори в садочках,школах. Страшно житти і вмерти. Війна,забирають і вбивають наших діток, скроро буде голод,холод.виселять нас з квартир,бо чим ми заплатимо при таких пенсіях і зарплатах.Багатим це фарс вони платять ціну з нами одинакову для них це пильчердачна.А раби не вміють заробити гроші хай дохнуть.
Anonymous Показати IP 10 Грудня 2014 13:10
Ну, час покаже, заграються в обдираловку - відчують що таке Майдан на собі, і добре було б, щоб без втечі за кордон, як "папєрєднікі"!
джельсоміно Показати IP 10 Грудня 2014 13:25
Якщо people хаває, значить лох - це доля. Вони грабували нас як бандити у 90-ті, як бізнесмени у 2000, а тепер - як патріоти і євроінтегратори. А ми увесь цей час за них голосували. А хто не голосував - дав змогу прийти їм до влади. Владу "Мерседесів" змінила влада "Лексусів" .
555 Показати IP 10 Грудня 2014 13:29
Знаєте які в них мозги, коли вони не знають яка зарплата у середньостатистичного бюджетника? Гонтарєвій коли сказали, що зарплата в касира державного (!) Ощадбанку півтори тисячі, то вона уточнила : доларів????? То Сєня думаєте уявляє зарплату няні чи виховательки?
Михайло Показати IP 10 Грудня 2014 13:44
Нічого хорошого немае .Все гавніше і шавніше стаємо жити. Вони на майдан йшли обіцяли золоті гори а тепер тільки самі жеруть на дві щоки а людям і далі обдираловка
Анонім Показати IP 10 Грудня 2014 13:44
гнати їх треба в шию, поки ще останніх латаних трусів з нас не зняли, всі біди на своїй шкурі відчули тільки бідняки і середній клас, а олігархи і далі збагачуються, якби була справедливість, то сені таки-б зацідили кулю в лоб, а пороха придушило б трактором - таким лицемірам пряма дорога в пекло
Гарик Показати IP 10 Грудня 2014 14:15
Ох і часи настали. Мілінерам олігархам всюди дорога і в Европу а бідним людям як купити хліба проблема
я Показати IP 11 Грудня 2014 00:17
А наше життя ,як казав Б.П.Шиба все га*нішає і га*нішає

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus