USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.15
  • PLN 9.85 10.00

За 5 днів до відставки Джо Байден відвідає Київ

12 Січня 2017 23:43
Світова преса активно пише про візит віце-президента США Джозефа Байдена до Києва у неділю, 15 січня, віддаючи належне Байдену як політику, який сильно підтримував Україну і переконував її владу активніше реформуватися та боротися з корупцією, - повідомляє Радіо Свобода.

Агенція Reuters, повідомляючи про візит віце-президента США Джозефа Байдена до України 15 січня, називає його візитом «лебединої пісні» – тобто останнім, прощальним. Також Байдена називають одним з найбільших прихильників України на Заході.

Час візиту цікавий також тим, що Україна дивиться з певним побоюванням, як пише агентство, на прихід нової американської адміністрації Дональда Трампа.

Про візит Байдена оголосила Адміністрація президента Петра Порошенка. Байден є політиком номер один в контактах з Україною після Революції гідності 2013-2014 років, наслідком якої була втеча проросійського президента і прихід до влади в Києві прозахідних сил, які обіцяли широкі реформи, але результат яких є неоднозначним, зазначається у статті.

США покладали великі надії на процес реформування України, надавши три мільярди доларів економічної допомоги. Вашингтон також запровадив санкції проти Росії за анексію українського Криму та підтримку сепаратистів на сході України, пише агентство.

Байден відвідав Україну чотири рази з часу зміни влади в Києві і тримає постійний зв’язок телефоном з Порошенком та прем’єр-міністром України.

Як пише Reuters, офіційні представники України виловлювали стурбованість, що підтримка США може зменшитись після інавгурації Трампа 20 січня, який публічно захоплювався російським президентом Володимиром Путіним та заявляв про прагнення поліпшити відносини з Москвою.

Байден, який минулого року обіцяв «непохитну підтримку» з боку США Україні, тим не менше критикував офіційних представників України за брак поступу в реформаторських зусиллях, попереджаючи, що поширена корупція ризикує підірвати міжнародне прагнення до продовження санкцій проти Росії, йдеться в статті.

Агентство нагадує, що під час виступу у Верховній Раді в грудні 2015 року Байден в запальній промові закликав депутатів робити більше в «історичній боротьбі проти корупції».

У Білому домі у США підтвердили візит віце-президента Джо Байдена до України.

Як мовиться в повідомленні, 15–18 січня Байден відвідає Київ, а також швейцарський Давос.

«Поїздка віце-президента до України наголосить на підтримці США – і на його особистому залученні до надання цієї підтримки – незалежності України, її демократичного розвитку, добробуту і безпеки. Поїздка також відзначить 25 років дипломатичних відносин в очікуванні на незламне партнерство протягом наступних 25 років», – йдеться в повідомленні.

В Україні віце-президент США візьме участь у двосторонніх зустрічах із президентом України Петром Порошенком і прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, повідомили в Білому домі.

У Давосі Байден візьме участь у щорічних зборах Всесвітнього економічного форуму.

20 січня Джо Байден залишить посаду разом із усією адміністрацією президента США Барака Обами, його замінить Майк Пенс, обраний віце-президент у команді обраного президента Дональда Трампа.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ок Показати IP 13 Січня 2017 08:21
Приїде "данину" збирати! :)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus