USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

За хакерською атакою на уряд ФРН стоїть російська група Snake

1 Березня 2018 21:24
За хакерською атакою на урядову мережу Німеччини може стояти російська група Snake, повідомила у четвер, 1 березня, агенція dpa з посиланням на свої джерела в органах безпеки ФРН. Раніше в нападі підозрювали групу APT28, яку також пов’язують з Росією, пише DW.

У звіті німецького Федерального відомства із захисту конституції за 2016 рік зазначається, що група Snake, яка також відома під назвами Turla або Uruburos, існує з 2005 року. Вона має "дуже складне та високоякісне шкідливе програмне забезпечення", яке дозволяє проникати у мережі державних установ та компаній.

За даними dpa, атака розпочалася через комп'ютери Федерального інституту державного та муніципального управління. Після цього хакери проникли в так звану "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), а потім повільно та обачно просувалися в інші мережі. Повідомляється, що атака могла розпочатися ще наприкінці 2016 року - на це вказують сліди хакерів. Голова комісії Бундестагу з контролю за діяльністю спецслужб Армін Шустер (Armin Schuster) 1 березня заявив, що хакерська атака на урядову мережу, вочевидь, досі триває.

Напередодні стало відомо, що хакери проникли в "Інформаційну мережу Берлін-Бонн" (IVBB), яка використовується відомством федерального канцлера Німеччини, федеральними міністерствами та службами безпеки, а також Бундестагом та Бундесратом. Сервери, на які здійснена атака, вважалися особливо надійно захищеними від нападів ззовні. Керівник німецького МВС Томас де Мезьєр запевнив, що напад було ізольовано та взято під контроль.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus