USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Зеленський перемагає всіх кандидатів у другому турі, Порошенко очолює антирейтинг. Опитування

4 Березня 2019 14:18
Згідно з результатами опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» у лютому 2019, лідером президентського рейтингу є Володимир Зеленський. Його підтримують 25,1% тих, хто визначився і має намір голосувати.

Про це інформують на сайті соціологічної групи.

Другу позицію ділять між собою Петро Порошенко (16,6%) та Юлія Тимошенко (16,2%). За Юрія Бойка готові віддати свої голоси 11,3%, Анатолія Гриценка - 7,7%, Олега Ляшка - 5,6%, Андрія Садового - 3%, Евгена Мураєва - 2,5%, Ігоря Смєшка - 2,5%. Майже по 2% набирають Олександр Шевченко, Руслан Кошулинський і Олександр Вілкул.

Разом з тим, Петро Порошенко очолює антирейтинг соціологічного опитування: майже половина опитаних заявили, що не проголосують за нього ні за яких обставин.

Зазначається, що Володимир Зеленський має відносно кращі електоральні позиції серед виборців півдня і сходу, є лідером електоральних рейтингів в містах України. Порошенко лідирує на заході країни. Юлія Тимошенко зберігає кращі позиції в центрі, де ділить першість із Зеленським.

Згідно з даними, 24% опитаних вважають, що наступним президентом буде Петро Порошенко. У перемогу Юлії Тимошенко вірять 19%, Володимира Зеленського - 17%. Проте наголошується, що за останній місяць значно зросла віра в перемогу Зеленського. Також позитивну динаміку в цьому рейтингу мають показники Порошенка. Показники Тимошенко на рівні грудня. При цьому молодь вірить в перемогу Володимира Зеленського, люди старшого віку - в перемогу Петра Порошенка і Юлії Тимошенко.

Моделювання другого туру дало наступні результати: Ю.Тимошенко тримає першість в парі з П.Порошенко (31% проти 24%). У той же час, В.Зеленський - як в парі з П.Порошенком (42% проти 24%), так і з Ю.Тимошенко (37% проти 24%).

Рейтинг партій очолює партія Слуга народу, яку підтримують 21,5% тих, хто визначився і має намір голосувати. Батьківщину підтримують - 18,7%, БПП Солідарність - 14,2%, Опозиційну платформу - 10,5%, Громадянську позицію - 6,2%, Самопоміч - 5,5%. Близько 4% підтримують Радикальну партію і Свободу, близько 3% - партію Наші, близько 2% - Опозиційний блок і УКРОП.

Цікаво, що Володимир Зеленський і Петро Порошенко мають значно кращу електоральну підтримку, ніж Слуга народу і БПП. Аналогічно у Гриценка і Ляшка. На відміну від Тимошенко і Садового, чиї персональні рейтинги гірші, ніж показники Батьківщини і Самопомочі.

Як зауважує соціологічна група, з початку року виросла мобілізація виборців. Майже 85% (проти 76% в грудні) опитаних відзначили, що однозначно або скоріше мають намір взяти участь у виборах Президента України. Відносно високі темпи зростання бажаючих голосувати зафіксовано на півдні і сході країни.

Опитування проводилося серед населення України від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонах і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2500 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2%. Терміни проведення дослідження: 19-28 лютого 2019.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Колян Показати IP 4 Березня 2019 15:13
А бабульки теж брали участь в опитуванні??!!!
1 Показати IP 4 Березня 2019 21:59
Де ви це опитування найшли? Зрадофіли.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus