USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Журналістів закликали бути в опозиції до будь-якої влади

25 Лютого 2014 12:33
Бути пильними та перебувати в опозиції до будь-якої влади закликала журналістів депутат Волиньради Валентина Блінова.

Питання про випадки перешкоджання професійній діяльності журналістів на Волині розглянули під час засідання постійної комісії облради з питань духовності, релігій, освіти та науки, культури, засобів масової інформації, що відбулося 25 лютого. Йшлося про інцидент, коли, під час представлення вже колишнього голови ОДА Олександра Башкаленка у будівлю облради не пропустили декого з журналістів, всупереч Закону України «Про інформацію».

Як зазначила депутат Валентина Блінова, питання, можливо, вже втратило актуальність, оскільки влада, яка чинила перешкоди діяльності журналістів, відходить у минуле.

«Журналісти повинні завжди бути в опозиції до будь-якої влади. Сьогодні є низка випадків, коли нагнітається почуття страху. Я дуже невдоволена тим, що під час засідання обласної ради у залу зайшли хлопці з «Правого сектору» з ультиматумом, що вони триматимуть нас доти, доки ми не проголосуємо так,як треба. Я вважаю, що це неправильно», - зазначила Валентина Блінова.

З її слів, люди вперше вийшли на Майдан за європейські цінності, такі, як свобода слова та свобода думки, вільне волевиявлення.

Депутати рекомендували прокурору області дати правову оцінку фактам перешкоджання професійній діяльності журналістів і вжити заходів прокурорського реагування, про результати розгляду інформувати членів комісії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ага Показати IP 25 Лютого 2014 12:44
ага, заговорили, герої: "Я дуже невдоволена тим, що під час засідання обласної ради у залу зайшли хлопці з «Правого сектору» з ультиматумом". А де ж тоді була, що в щось наробила і сиділа тишком-нишком? Чому мовчиш, коли привселюдно на майдані катують людей. Це що, опозиція до влади? продажні всі...героїв шкода...
Добре шо Показати IP 25 Лютого 2014 12:45
закликали, а будуть жовті сторінки строчити на замовлення факт! Може не всі, хтось ідейний. Але знов конфлікт, якшо за нову/стару/новоіспечьонну/оновлену/виведену на чисту воду - владу, то як тоді?!))
журналіст (позапарті Показати IP 25 Лютого 2014 15:36
Я не зрозумів жінку, з вуст якої прозвучав такий (вибачте на слові), «заклик». По-перше, закликати чи просити журналістів «бути в опозиції до будь-якої влади», це однаково, що нагадувати монаху створити вранці молитву. З іншої сторони, «опозиціонерка» належить до партії, відомої своїм престарілим електоратом, густо пересипаним політично-маргінальними елементами. Журналіст принципово, ідейно і професійно не може належати до якоїсь політичної партії чи збіговиська, позаяк це означає, що він якійсь частині людей віддає свої партійні симпатії. Веду до того, що, скажімо, якщо завтра на будь-яких виборах переможе партія жінки з білявою косою, то чи буде ця полум’яна її прихильниця до неї і до її (своєї) партії в опозиції? Навіть по «конячій» логіці – ні. Тобто, повчальниця журналістів сама собі суперечить. Настійливо рекомендую їй почитати Григорія Сковороду - в нього є золоті слова: «Не треба яблуню вчити, як родити яблука…».
колега Показати IP 25 Лютого 2014 15:59
Кого береться повчати ця тимошенківця в чоловічому піджаку? Нехай повчає Згоранця, він теж з того самого болота.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus