USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

ЗМІ, які пишуть українською, дуже слабенькі, – Герман

16 Червня 2011 14:58
Представників російськомовних ЗМІ світу на конгрес у Києві запросила керівник головного управління з гуманітарних питань адміністрації президента Ганна Герман.
За її словами, все це робиться задля «реклами України у світі», повідомляє Експрес із посиланням на Deutsche Welle.
«Сюди приїхало 300 журналістів. Це значить 300 разів десь, в якихось медіа пролунає слово «Україна». Вони пишуть і мовлять на 200-мільйонну аудиторію. Це ж безкоштовна реклама», - пояснила Герман.
На запитання ж, чому влада із таким розмахом не підтримує й україномовну пресу, Герман зауважила, що «у світі ЗМІ, які пишуть і мовлять українською, дуже слабенькі».
Вона зазначила, що якщо нова хвиля української діаспори у Португалії, Іспанії, Росії, Польщі зможе організуватися і заявити про себе, то тоді влада, можливо, і підтримає цей процес, але не втручатиметься.
Що ж до ситуації на медіаринку України, де домінують російськомовні видання, представниця адміністрації президента сказала: «Ситуація є, яка є. Якщо є попит, то є пропозиція».
Видання Deutsche Welle зазначає, що президент Віктор Янукович посприяв підготовці конгресу російськомовної преси, зокрема і фінансово. Втім, скільки витратили грошей з держбюджету, в адміністрації президента не кажуть.
Щороку подібні конгреси Всесвітня асоціація російськомовної преси проводить у різних країнах. Торік російськомовні журналісти зустрічалися в Ізраїлі. До цього в Німеччині, Франції, Болгарії та інших країнах.
Нагадаємо, ХІІІ Всесвітній конгрес російськомовної преси у Києві розпочався 15 червня.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
анонімус Показати IP 16 Червня 2011 16:11
вдупу пресу, тільки мозок людям пудрять

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus