USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Бібліотеку профспілок у Луцьку хочуть перетворити на комерційний об’єкт

25 Січня 2017 19:43
Рішення про продаж приміщення бібліотеки профспілок, що на проспекті Молоді, ухвалила всеукраїнська федерація профспілок, тож міськрада не зможе отримати приміщення у комунальну власність.

Про це йшлося під час 18 сесії Луцької міськради 25 січня.

Депутат міськради, член фракції «УКРОП» Петро Бойко у запиті до міського голови повідомив, що до нього звернулися працівники профспілкової бібліотеки, яка знаходиться на проспекті Молоді,4. 30 грудня вони отримали повідомлення про те, що приміщення бібліотеки буде продаватися, а все майно передадуть в методично-профспілковий цент, який знаходиться за адресою проспект Відродження, 24. Книжковий фонд даної бібліотеки становить 73 тисячі примірників.

Керівництво методично-профспілкового центру повідомило працівників бібліотеки, що вони не в змозі прийняти даний книжковий фонд до себе через відсутність вільного приміщення. Послугами бібліотеки користується багато жителів мікрорайону (діти, студенти, пенсіонери). Самі працівники знаходяться на держрозрахунку. Від здачі вільних приміщень вони платять комунальні платежі, отримують зарплату та сплачують податки. Федерація профспілок області, яка сама повинна захищати інтереси робітників, на звернення дирекції бібліотеки не реагує.
В бібліотеці вже довгий час розміщується виборча дільниця. Якщо дане приміщення продадуть, то для проведення виборів в даному районі більш зручного місця не існує.

Тож обранець громади просив міського голову провести переговори з Федерацією профспілок області та вирішити питання щодо подальшого функціонування бібліотеки.

Своєю чергою, депутат Павло Данильчук попросив заступника міського голови Сергія Григоренка дати відповідь на те, чи готова федерація профспілок співпрацювати з міськрадою та передати приміщення у міську комунальну власність.

Сергій Григоренко відповів, що говорив з головою обласної федерації профспілок Іванною Дубинкою-Філозоф, яка повідомила, що прийняли рішення про зміну цільового призначення приміщення на комерційне, а всеукраїнська федерація профспілок ухвалила рішення про продаж приміщення. Отже, міськрада може лише викупити приміщення, а не отримати його у комунальну власність. Книжкові фонди планують передати на перший поверх методичного центру, а всіх працівників бібліотеки, які не досягли пенсійного віку, обіцяють працевлаштувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus