USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90

У Луцькій міськраді – проти пільг для магазину бджолярів

20 Квітня 2015 17:50
Зменшити суму орендної плати для закладу Братства бджолярів просили в обранців міської громади.

Питання про надання пільг з орендної плати за нежитлове приміщення на вулиці Богдана Хмельницького, 1 Волинській обласній громадській організації «Братство бджолярів землі Волинської Ройовий стан» розглянули під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації 20 квітня.

Начальник відділу управління майном міської комунальної власності Алла Грабко повідомила, що рішенням міськради від 17 березня продовжили термін договору оренди приміщення, де діє заклад «Медова хата», вказаній організації. Наразі з розрахунку 8% від вартості нежитлового приміщення орендна плата становить 4741 гривню.

Дізнавшись про таку суму, представники братства бджолярів звернулися із проханням зменшити орендовану площу зі 107,8 метра квадратного до 85,8 метра квадратного. За таких умов, орендна плата становитиме 4181 гривню.

Відтак, орендарі звернулися із проханням зменшити для них обсяг орендної плати до 3% від оціночної вартості приміщення, адже сума у понад 4 тисячі гривень щомісяця для них, мовляв, завелика. Якщо врахувати цю пропозицію, орендна плата становитиме 1568 гривень.

Із закликом підтримати це прохання звернулося також управління туризму та промоції міста, зазначаючи, що громадська організація задіяна у міжнародній туристичній програмі, рекламуючи місто за межами України.

На це депутат Олександр Пилипович зауважив, що таким чином місто втрачатиме 36 тисяч гривень на рік. Не надавати пільгу для торговельного об’єкта закликав колег також депутат Артур Василевський.

Відтак, члени комісії вирішили не розглядати це питання та подібні йому, доки не буде розроблене рішення щодо єдиної методики оренди приміщень громадськими організаціями.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
цікаво Показати IP 20 Квітня 2015 18:19
А чому бджолярам пільги? В них якісь особливі заслуги перед Батьківщиною? Чи це якась ветерансько-інвалідська організація, члени якої проповзли на животі від Києва до Берліну? Коли закінчиться ця "благодійність", коли ми перестанемо рвати гланди через сраку? А може дати пільгу сироті з університету, щоб вона чи він не падали в запаморочення від недоїдання? Це бар "Медова хата" під маркою "братство". А барів в Луцьку, як в паршивої собаки блох. То що, всім пільги давати?
Ірина Показати IP 20 Квітня 2015 19:52
Непорпулярно. Але, якщо вам прийшлось працювати з сиротами, то 90% із них мають живих батьків із здоровям у багатьох із краще, ніж у вас. Сироти та їх опікуни отримують чималі гроші, більше, ніж ви тратите на вашу дитину, якщо ви не митник, правоохоронець. чиновник.... і т. д. Але вчитися сироти не хочуть. Дуже добре, якщо ходять на заняття. На жаль. Гени . Образ сироти, на жаль, не той.
пільговик Показати IP 20 Квітня 2015 20:51
Тут йдеться про пільги - заслужені, чи ні. А хто їх отримає - сирота чи циган - це тема зовсім іншої розмови. А ви по-своєму вивертаєте куфайку. Можливо, ви науковець, спеціаліст по сиротах, бідності, то дослідіть "гени" і захистіть дисертацію. Тоді й не виключено, що й вам дадуть пільги, як бідному і безграмотному науковцю (прийшлось - довелось).
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 21:22
тут зараз за пільгами черга вистроїться
Анонім Показати IP 20 Квітня 2015 21:39
Медова хата - це бізнес, а під якою вивіскою вони рядяться , то інше питання. Сума немала , а з продажами сутужно.... Але десь тут є і маніпуляція, може з братством????
Керол Показати IP 22 Квітня 2015 16:03
нехай закриваються, а не пільги їм з ниших податків

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus