USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

У Луцьку магазин медоварів отримав пільгу

30 Квітня 2015 16:45
Після тривалої дискусії депутати міськради вирішили усе ж надати пільгу по орендній платі за нежитлове приміщення, де розташована «Медова хата».

Питання розглянули під час 73-ї сесії міськради 29 квітня.

У проекті рішення пропонувалося при розрахунку орендної плати за користування нежитловим приміщенням загальною площею 85,8 метра квадратних, що на вулиці Богдана Хмельницького, 1, застосувати для Волинської обласної громадської організації «Братство бджолярів землі Волинської Ройовий стан» річну орендну плату в розмірі 3% від вартості нежитлового приміщення, визначеної експертним шляхом, на термін до 28.02.2018.

Ще на початку сесії голова постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації Олександр Пилипович пропонував зняти питання із розгляду відповідно до рекомендації комісії, однак депутати вирішили усе ж розглянути питання.
Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук запитав у доповідача, начальника відділу управління майном міської комунальної власності Алли Грабко, чим саме займається братство бджолярів та чи здійснює воно підприємницьку діяльність. Для ухвалення обґрунтованого рішення з таких питань він запропонував запрошувати до сесійної зали представників відповідних громадських організацій, щоб ті могли принаймні надати звіт про діяльність організації.

Алла Грабко відповіла, що йдеться про «Медову хату» у будівлі Палацу культури, де торгують медами. Раніше при нарахуванні орендної плати застосовували 8% від оціночної вартості приміщення, як для закладів торгівлі. Наразі представники братства бджолярів просять застосувати 3%, як для громадських організацій, мотивуючи це тим, що продажем медів пропагують здорове харчування та беруть участь у промоції міста.

На підтримку братства бджолярів висловилася також депутат Наталія Бунда, яка відзначила, що його представники співпрацюють з управлінням туризму та промоції міськради у плані культурно-просвітницьких заходів, проводять два фестивалі у Луцьку, промують меди на виставках у інших містах.
Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що у разі надання пільги міський бюджет втрачатиме 3 тисячі гривень щомісяця, або понад 105 тисяч протягом трьох років. З його слів, потрібно розуміти, що бізнес та народний промисел – різні речі, а зала у «Медовій хаті» майже завжди порожня, а поличка із товарами доволі скромна. Відтак, організації, представники якої не мають підприємницького хисту, він вважає за недоцільне віддавати інвестиційно привабливе приміщення площею понад 80 метрів квадратних у центрі міста, витрачаючи кошти бюджету заради розвитку однієї родини.
Перший заступник міського голови Тарас Яковлев зазначив, що вказана громадська організація усі кошти від продажу товарів вкладає в свою діяльність, тож є неприбутковою. Отже, він пропонував надати пільгу та «дати розвиватися візитній картці Луцька».

Депутат Олександр Пиза визнав, що йому подобається асортимент цього закладу, але «бізнес так не ведеться». З його слів, у такому вигідному місці організація мала б жити розмірено та розкішно. Якщо ж депутати потуратимуть її немічній підприємницькій жилці, заклад лише занепадатиме. На його думку, потрібен заклад, який формує обличчя центральної частини Луцька, тож бджолярам варто проявляти більшу ініціативу та вчитися у колег, як потрібно обслуговувати клієнтів, аби ті не звертали уваги на високі ціни.
Андрій Осіпов запропонував надати пільгу терміном на 6 місяців із подальшим заслуховуванням членів «Ройового стану» щодо напрямків їхньої діяльності із розвитку приміщення, проте його пропозицію депутати не підтримали.

Після тривалої дискусії обранці міської громади підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Керол Показати IP 1 Травня 2015 11:47
Нечесно
Анонім Показати IP 1 Травня 2015 23:41
Вбивають оті курятники в центрі міста, де торгують медовухою. Що за.....?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus