USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

У Луцьку руйнуються торгові будиночки – подарунок від ЄС

15 Січня 2016 09:16
З настанням холодів торгові будиночки на Театральному майдані почали руйнуватися: дерево розсохлося і дошки поздувалися.

Про це у четвер, 14 січня, повідомив голова організації «Межа» Олег Сидорчук на своїй сторінці у Facebook.

Чоловік каже, що ці будиночки міськрада закупила за спільного фінансування з ЄС 8 місяців тому по 36 тисяч 500 гривень за кожен. Продавці, які реалізовують свій товар на площі, додають, що це подарунок місту від Європейського Союзу. На підтвердження цього показують дерев’яні таблички з прапором організації. Будиночки були передані у користування майстрам у травні під час фестивалю «Aрт-територія», - інформує Район.Луцьк.

Народні умільці розповідають, що влітку було все добре і торгувати було зручно. З настанням холодів торгові будиночки почали руйнуватися. Дерево розсохлося і дошки поздувалися.

«Дерево, хоч і було сухе, таки зіграло погану службу. Пішло хвилями, якщо стояти за будиночком, то це добре видно. Ледве не вирвало конструкцію, вона ще поки тримається, але якісь елементи пошкодились», ‒ каже гончар Анатолій Філозоф.

У деяких торгових ятках дошки розсохлися настільки, що цвяхи повиривалися назовні. Продавчиня Оксана, хоч торгує лише місяць, пам'ятає, що на початку роботи, у грудні, ще такого не було. Цвяхи показалися разом із сильними морозами декілька тижнів тому.

«Прийшла я в уже трохи зруйнований будиночок. У деяких місцях дерево дуже сильно «повисувалось», було вже аж хвилясте», ‒ зазначає жінка.

Працівники бідкаються, що такий стан приміщень завдає немало клопотів. По-перше, їх зовнішній вигляд відлякує відвідувачів. По-друге, майстри з сумом зазначають, що торгову площу, напевно, таки доведеться реконструювати за свій кошт.

Ятка Олени зовсім у незадовільному стані ‒ через вологу там піднявся дах.

«Чоловік приходить, ставить дах на місце. Потрібно постійно ремонтувати, підтесувати. Ятка то замерзає, то розмерзається», ‒ розповідає жінка.

На додачу один із будиночків розмалювали невідомі хулігани. У ньому працівники спорудили вертеп.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Хлоп Показати IP 15 Січня 2016 09:34
Бідні та нещасні "народні умільці", які "з сумом зазначають, що торгову площу, напевно, таки доведеться реконструювати за свій кошт". А давайте скинимося на ці "торгові площі".
мастер спорта по дер Показати IP 15 Січня 2016 09:35
Такі домікі не придатні до зими,тому що всередині дерево піддаеться нагріванню а з наружі різкому охолодженню,як наслідок деформація несучоі конструкціі та фальшбруса.
Степан Бандера Показати IP 15 Січня 2016 09:39
Причому тут ЄС. То місцеві бариги з міськрадою розпиляли подаровані Європою гроші
Boris ModernWood Показати IP 15 Січня 2016 11:05
Тому що потрібно використовувати термооброблену ( термомодифіковану ) деревину , вона при будь-яких умовах стабільна .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus