USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Волинські шахтарі можуть знову протестувати, - ЗМІ

12 Вересня 2015 14:42
Як стало відомо голові Незалежної профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василю Гурі: у зв’язку з тим, що на “бужанці” немає арочного кріплення, а генеральний директор підприємства не може домовитися з керівником першої шахти, де обладнання є в достатній кількості, з понеділка приїде бригада “Бужанської” з приблизно 30-ти чоловік для погашення арочних кріплень шахти №9, - інформує БУГ.

Нофіційно планується погасити півтора кілометра гірничих виробіток – це приблизно 2 тисячі комплектів арочних кріплень. Працівники підрахували, що якщо обладнання продати (без труб водозливу і рейок), то його приблизна вартість – 15 мільйонів гривень.

На думку Василя Гури – це розкрадання майна підприємства. До того ж в голови профспілки хочуть забрати кабінет під “нарядну”. З цього можна зрозуміти, що декількома тижнями робота не обійдеться. Василь Гура розмовляв з технічним директором ДП “Волиньвугілля” який “спочатку вмовляв, потім погрожував, потім поставив ультиматум: все одно арка буде погашена і він її забере”.

На понеділок шахтарі чекають “в гості” генерального, технічного, комерційного директорів і головного бухгалтера ДП “Волиньвугілля”, щоб дали пояснення з цього приводу. Зараз шахта є донором ДП, однак шахтарі отримали лише 8% від реалізації вугілля (від 5–ти мільйонів). Чому так сталося, спитають у керівників ДП “Волиньвугілля”. Є й багато інших запитань, які цікавлять гірників.

Василь Гура підтвердив інформацію, що від переговорів залежить, чи вийдуть шахтарі на акції протесту.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анатоль_ Показати IP 12 Вересня 2015 15:12
Нерентабельні шахти повинні бути закриті! Усе! Крапка! Досить сидіти у народа на шиї та отримувати велику зарплатню за рахунок державної дотації тобто ні за що!
Анонім до Анатоль_ Показати IP 12 Вересня 2015 19:28
Ты лучше объясни, за что Украина расплачивается с Польшей путем закрытия волынских шахт?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus